Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα παραστεί, στη γιορτή των ΑΜΕΑ σις 3 Δεκεμβρίου στο "ΑΝΕΣΙΣ"

                          Εμφάνιση foto.JPG  Ο Δήμος Αγρινίου γιορτάζει
                την  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  
       Γ.Παπαναστασίου : Είμαστε όλοι ίσοι, κι ας είμαστε διαφορετικοί.
            O Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» ανοίγει
             τις πόρτες του  στα άτομα με ειδικές ικανότητες
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου θα παραστεί, στις 3 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10.45 π.μ . στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ», όπου  οι μαθητές του...
δημόσιου Eιδικού  Νηπιαγωγείου  και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου σε συνεργασία με τους μαθητές του  6ου  Δημοτικού  Σχολείου Αγρινίου, θα παρουσιάσουν το θεατρικό δρώμενο « Ο γλάρος Ιωνάθαν». Νωρίτερα θα προβληθεί η ταινία «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας»

Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των 15θήμερων εκδηλώσεων, με τίτλο «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ» , οι οποίες για πρώτη φορά διοργανώνονται στο Δήμο Αγρινίου και  δίνουν στα άτομα με ειδικές ικανότητες τη δυνατότητα να εκφραστούν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε με τα έργα και τις δημιουργίες τους, είτε με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία.

Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Aγρινίου κ. Παπαναστασίου με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) αναφέρει,

«Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον Ο.Η.Ε. ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Σε μια προσπάθεια κινητοποίησης υπέρ των δικαιωμάτων προσβασιμότητας, αξιοπρέπειας και ευημερίας των συνανθρώπων μας με ειδικές δεξιότητες και των οικογενειών τους. Υπενθύμισης των δυνατοτήτων τους. Αλλαγής νοοτροπιών και στρεβλώσεων. Άρσης κάθε εμποδίου και διαχωρισμού. Αύξησης του βαθμού ένταξης τους σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής κάθε χώρας.
Η έμπρακτη κατοχύρωση αυτού του στόχου αποτελεί υπόθεση όλων μας και του καθενός από μας ξεχωριστά.
Στο Δήμο Αγρινίου η μέρα αυτή δεν εξαντλείται σε επετειακούς συμβολισμούς και σε ανούσια μηνύματα ρητορικής «φιλανθρωπίας»,
Στο Δήμο Αγρινίου η 3η Δεκεμβρίου λειτουργεί περισσότερο ως σημείο αναφοράς για την πολυεπίπεδη προσπάθεια που καταβάλλουμε, με δεδομένη τη συγκυρία, αλλά κυρίως ως σηματωρός για τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, προκειμένου να υλοποιήσουμε μια ύψιστη προτεραιότητα. Τη διαρκή διεύρυνση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ. Προκειμένου να πραγματοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο όραμα. Είμαστε όλοι ίσοι, κι ας είμαστε διαφορετικοί.
Στην κατεύθυνση αυτή, πέρα από τη συνεργασία με τα συναρμόδια όργανα της Πολιτείας, στηρίζουμε το αναπηρικό κίνημα και είμαστε σε στενή επαφή με τους φορείς και τους συλλόγους ΑΜΕΑ, συνδιοργανώνοντας δράσεις ευαισθητοποίησης και συμμετοχής, όπως αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη, εδώ και μέρες, σε πολλά σημεία τoυ Δήμου, τα οποία έχουν μετατραπεί σε «σταθμούς σεβασμού» της διαφορετικότητας, σε «ζωντανά κομμάτια» ενός θετικού ταξιδιού διαρκείας.
Με απώτερο στόχο να φέρουμε το Αγρίνιο στην πρωτοπορία της κοινής προσπάθειας αντίστασης απέναντι στις προκαταλήψεις, τις διακρίσεις και τις κάθε είδους και μορφής διαχωριστικές γραμμές.
Γιατί το Αγρίνιο πρέπει να είναι ένας Δήμος Ισοτιμίας, Αξιοπρέπειας, Κοινωνικής Προστασίας και Δικαιοσύνης για όλους. Πρέπει καθημερινά, μεθοδικά και αποτελεσματικά να μετατρέπεται «σε τόπο να ζεις».    

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις «ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ» συνεχίζονται, με το εξής πρόγραμμα.:

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ θα προβάλλει ταινίες, για όλους τους μαθητές της Α/θμίας και Β/θμιας Εκπαίδευσης:

4 Δεκεμβρίου «Το φως που σβήνει»
5 Δεκεμβρίου «Δύσκολοι αποχαιρετισμοί :ο μπαμπάς μου»
6 Δεκεμβρίου « Το μαύρο μπαλόνι»
7 Δεκεμβρίου « Το Ασχημόπαπο»
8 Δεκεμβρίου «Τα κροκοδειλάκια»
9 Δεκεμβρίου « Τα νυχτολούλουδα»

Από  Δευτέρα έως Παρασκευή οι ταινίες θα προβάλλονται αποκλειστικά για τα σχολεία. (Σάββατο και Κυριακή ώρα προβολής : 11.00 π.μ)

5 Δεκεμβρίου 2015
7.30 μ.μ

Προβολή της ταινίας Δύσκολοι αποχαιρετισμοί :«Ο μπαμπάς μου», παρουσία της σκηνοθέτιδας κας Πέννυ Παναγιωτοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.


17 Δεκεμβρίου 2015

Το 1ο Ειδικό σχολείο Αγρινίου στη Δημοτική αγορά στις 9.00 το πρωί,  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας και ενόψει των Χριστουγέννων, θα παρουσιάσει τις χειροτεχνίες των μαθητών «Χριστουγεννιάτικο χωριό με ευχές – Για ένα θετικό ταξίδι».

7 Δεκεμβρίου  2015
10.00-12.00

Στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης του υβριδικού παιχνιδιού μπάσκετ(T.In.Basket – Total Integrated Basketball)

Το θαυμάσιο αυτό παιχνίδι,  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβρio και επιτρέπει την ταυτόχρονη παρουσία  αθλητών με αμαξίδιο και αρτιμελών αθλητών στον ίδιο αγωνιστικό χώρο. Στον αγώνα διάρκειας 10 λεπτών, θα συμμετάσχουν 6 αθλητές με αμαξίδια του Α.Σ.ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑΣ και 4 μαθητές από το 1ο και 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου, χωρισμένοι σε 2 ομάδες.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα αγώνες, μεταξύ μαθητών του 6ου  και του 5ου  Δημοτικού σχολείου Αγρινίου και του 1ου με το 3ου Γυμνάσιο Αγρινίου, διάρκειας 8 λεπτών. Θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στους αγώνες να αγωνισθούν, είτε όρθιοι είτε με αγωνιστικό αμαξίδιο μπάσκετ.


Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου συνδιοργανώνονται με το  Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου –Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, έχουν « πρωταγωνιστές»  ανθρώπους με μεγάλη δύναμη ψυχής, αληθινούς «μαχητές» της ζωής και συμπαραστάτες την Α΄/θμια και τη Β΄/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας, Συλλόγους, Φορείς, διακεκριμένους Αθλητές, Καλλιτέχνες και πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ