Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τι θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τους βουλευτές του

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Σε κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της κυβέρνησης θα προχωρήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση που γίνεται στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. «Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους» θα είναι η φράση που θα ακουστεί κατακόρον μέσα στην Βουλή τις επόμενες ημέρες από τα...
στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Μια φράση που ακούστηκε για πρώτη φορά από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη Κυριακή μέσα από ένα παράδειγμα που έφερε «Χθες με πλησίασε μια γυναίκα και μου είπε , ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας : Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα πια δεν έχω άλλη ελπίδα. Τα μισά να κάνετε από αυτά που είπατε στη Θεσσαλονίκη θα είμαι ευχαριστημένη. Της απάντησα : Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους». 

Μάλιστα στην σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τους «σκιώδεις υπουργούς» του να αντιμετωπίσουν με τον πιο σαφή και συγκεκριμένο τρόπο τους υπουργούς της Κυβέρνησης απομυθοποιώντας έτσι το σχέδιο του προϋπολογισμού αναφέροντας ταυτόχρονα τις οικονομικές προτάσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη. 

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι κατέρρευσε ο μύθος περί φοροελαφρύνσεων που όλο το τελευταίο διάστημα καλλιεργούσε η κυβέρνηση. «Ο πρωθυπουργός μοίρασε «χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς φορολογούμενους», αλλά πολύ σύντομα αποδείχτηκε η αλήθεια ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεταν: 

«Μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού οι συγκεκριμένες εξαγγελίες πέφτουν στο κενό, αφού προβλέπεται αύξηση της φοροεπιδρομής το 2015, σε σχέση με το 2014. 

Τα συνήθη υποζύγια, θα κληθούν για ακόμη μια χρονιά να πληρώσουν το μάρμαρο, μέσω:
  • Της μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ, ενός δημευτικού φόρου που υπερφορολογεί την μικρή και τη μεσαία ιδιοκτησία. Ο φόρος και ο εισπρακτικός του στόχος θα παραμείνει ως έχει και το 2015.
  • Της μονιμοποίησης της δήθεν Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία έληγε φέτος, με το περιτύλιγμα μιας δήθεν μείωσης.
  • Της συνέχισης της παράλογης και αναποτελεσματικής πολιτικής μέσω της υπέρογκης αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (η οποία αύξηση μονιμοποιείται), με οριακές μειώσεις που δεν διορθώνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.
  • Της αύξησης των εσόδων στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ κλπ.) που σημαίνει νέα επιδρομή στα εισοδήματα των φτωχών νοικοκυριών. 
Οι εξαγγελίες του κ. Σαμαρά περί δήθεν μειώσεων στους συντελεστές φυσικών προσώπων εγκαταλείπονται, μπροστά στην αναγκαιότητα να υπηρετήσει τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.» 

Με αυτή την επιχειρηματολογία λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να αποδομήσουν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και να αποδείξουν ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση τρολάρει…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ