Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Επιστολή - απάντηση Θ. Καρπή στον Γ. Παπαναστασίου για την μη εκλογή Προέδρου στην ΠΕΔ

Μετά την έλειψει απαρτίας για την εκλογή Προέδρου και συγκρότηση του οργάνου, με τηλεφωνική πρόσκληση η παράταξη του κ. Παπαναστασίου, κάλεσε σήμερα εκ νέου τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να συνεδριάσουν εκ νέου και να εκλέξουν το προεδρείο. Η χθεσινή συνεδρίαση αναβλήθηκε, αφού δεν υπήρχε απαρτία, όμως η παράταξη της ΝΔ με επικεφαλής τον Γ. Παπαναστασίου, καλεί σε συνέχιση της....
«διακοπείσας» όπως υποστηρίζει συνεδρίασης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της δεύτερης παράταξης του δημάρχου Ερυμάνθου Αχαϊας κ. Καρπή (ΠΑΣΟΚ). Χαρακτηρίζει μάλιστα «αδιανόητο» το γεγονός να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις το Δ.Σ. της ΠΕΔ χωρίς να έχει απαρτία. Ενημερώνει μάλιστα πως η παράταξη στην οποία και ηγείται που έχει εκλέξει επτά σύμβουλους στο Δ.Σ. δεν πρόκειται να παραστεί.


Η επιστολή του κ. Καρπή (φωτο) στον Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου

Αγαπητέ Συνάδελφε,

Σχετικά με την χθεσινοβραδινή τηλεφωνική πρόσκληση που μας απευθύνατε, μέσω των υπηρεσιών της Π.Ε.Δ.Δ.Ε., να παρευρεθούμε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Δ.Ε. προκειμένου, όπως ελέχθη, να συνεχιστεί η διακοπείσα συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Δ.Ε., σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:

- Κατ’ αρχάς όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν υπήρξε «διακοπείσα συνεδρίαση» καθ’ ότι δεν διαπιστώθηκε απαρτία των μελών του Δ.Σ. στη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση και ως εκ τούτου δεν υπήρξε ούτε «έναρξη» και πολύ περισσότερο «διακοπή».

Όπως είναι γνωστό τόσο από νομικής πλευράς (γενική αρχή του δικαίου) όσο και από την κρατούσα πάγια πρακτική, δεν διαπιστώνεται απαρτία με την παρουσία μόνο οκτώ (8) μελών όπως συνέβη κατά την χθεσινή διαδικασία, επί συνόλου είκοσι ένα (21) που αποτελείται το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Δ.Ε.

- Εκτός από τα θέματα νομιμότητας, υπάρχει επί πλέον και το δεοντολογικό μέρος, το οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε και να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας, ιδίως όταν πρόκειται για την πρώτη και κορυφαία συνεδρίαση που αφορά την εκλογή του Προεδρείου και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Και προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι δεν έγινε αποδεκτό εκ μέρους σας, το κοινό αίτημα των τριών εκ των τεσσάρων παρατάξεων που συμμετέχουν συνολικά στο Δ.Σ. οι οποίες αθροίζουν σχεδόν τα 2/3 των μελών του οργάνου, για μια μικρή αναβολή της συνεδρίασης, ολίγων ημερών, προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων των παρατάξεων στη συγκρότηση του οργάνου, όπως είναι νομικά και δεοντολογικά ορθό.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένα τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα που δεν εξασφαλίζουν απόλυτη πλειοψηφία σε καμία παράταξη, επιβάλλεται για λόγους δημοκρατίας η διαβούλευση μεταξύ των παρατάξεων προς την κατεύθυνση της αναζήτησης ενός κοινού τόπου και ενός «πλαισίου συνεργασίας» για τη βέλτιστη λειτουργία της Π.Ε.Δ.Δ.Ε.

Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται και ένα εύλογο χρονικό διάστημα διαβούλευσης το οποίο εκτός από αναγκαίο είναι και δημοκρατικά ισχυρότερο της όποιας επίκλησης περί εξάντλησης των προθεσμιών.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι θα έπρεπε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες και καθιερωμένες διαδικασίες αποστολής νέων προσκλήσεων στα μέλη του οργάνου, με προσυμφωνημένη επαναληπτική ημερομηνία απ’ όλες τις παρατάξεις και δεν είναι σωστό να ασκείται μονομερώς το δικαίωμα του πλειονοψηφήσαντος συμβούλου, δίχως να υπάρχει προηγούμενη επικοινωνία και συμφωνία με τις παρατάξεις για τον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής της επαναληπτικής συνεδρίασης.

Έχοντας ως δεδομένο ότι τα μέλη του Δ.Σ. και όχι πάντως όλα, ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, λίγες ώρες πριν τη σημερινή συνεδρίαση, ενέργεια η οποία πιθανόν να υποκρύπτει σκοπιμότητα, σας δηλώνουμε ότι αδυνατούμε να παραστούμε, καθώς οι περισσότεροι εξ ημών, σε ότι αφορά τη δική μας παράταξη, έχουμε προειλημμένες σοβαρές υποχρεώσεις που καθιστούν αδύνατη την παρουσία μας στη συνεδρίαση.

Σαφώς και χαρακτηρίζεται αδιανόητη κάθε ενέργεια εκλογής Προεδρείου και Εκτελεστικής δίχως την απαιτούμενη απαρτία. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο κατά την Τρίτη κατά σειρά σύγκλιση, εφ’ όσον στις προηγούμενες δεν υπήρξε απαρτία. Σε κάθε άλλη περίπτωση η συγκρότηση του οργάνου θα είναι μη νόμιμη και θα δίνει το νόμιμο δικαίωμα αμφισβήτησης, εκτός του γεγονότος ότι αυτή η ενέργεια ευτελίζει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Με τη βεβαιότητα ότι θα λειτουργήσετε με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την ετυμηγορία και τη βούληση των εκλεκτόρων της Αυτοδιοίκησης που μας εξέλεξαν να εκπροσωπήσουμε τους Δήμους μας στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Δ.Ε., περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Τέλος και ανεξάρτητα από τα προηγούμενα και τις όποιες εξελίξεις υπάρξουν σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Δ.Ε., σας διαβεβαιώνουμε πως σε κάθε περίπτωση προτιθέμεθα να συνεργαστούμε προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα χρονίζοντα και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Περιφέρειάς μας και συνολικά η Αυτοδιοίκηση.

Για την Παράταξη

«Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση Δ. Ελλάδας»

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου

Και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Δ.Ε.

Με πληροφορίες http://www.agriniopress.gr/

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ