Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Π. ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

Με αφορμή τη χάραξη της Πατρών- Πύργου και την άρνηση της Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Ελλάδος να εκδοθεί ένα ψήφισμα υπέρ του νότιου σχεδιασμού διέλευσης του δρόμου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της «Γέφυρας Ανατροπής και Δημιουργίας», περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Λαλιώτης, δήλωσε:
«Πιστοί στην πολιτική των ψεύτικων διλημμάτων, η κυβέρνηση και ο Υπουργός της, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έρχονται να...
επιβεβαιώσουν για ακόμη μία φορά τη φήμη τους ως αναπτυξιοκτόνοι. Με αφορμή τις αντιδράσεις για τη χάραξη της Πατρών- Πύργου, ο Υπουργός Υποδομών θέτει αυτή τη φορά το δίλημμα ότι «ή ο δρόμος θα γίνει όπως έχει σχεδιαστεί ή το έργο και οι πιστώσεις θα χαθούν»

Δηλαδή, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζητά από τους κατοίκους της Αχαΐας να συνεχίσουν να έχουν έναν δρόμο «σφαγείο» για τα επόμενα χρόνια, αφού αδιαφορεί εντελώς για το γεγονός ότι η υφιστάμενη χάραξη διχοτομεί και σε μερικές περιπτώσεις τριχοτομεί ολόκληρους οικισμούς στη Δυτική Αχαΐα. «Άρον- άρον Σταύρωσον… αυτών!», όλων αυτών, που επί δεκαετίες περίμεναν να βελτιωθεί ο δρόμος- σκοτώστρα και πίστευαν πως επιτέλους θα αποκτούσε ο Νομός και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος, έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Η άρνηση του Περιφερειάρχη να εκδοθεί ψήφισμα από την Περιφερειακή Αρχή υπέρ της νότιας χάραξης, δεν μπορεί παρά να ερμηνευτεί ως μία προσυμφωνημένη, εσκεμμένη σιωπή, αλλά και ως πολιτική υποταγή.


Παραμένουμε κάθετοι στην άποψη που εκφράσαμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τασσόμαστε υπέρ της νότιας χάραξης και κατά της λειτουργίας διοδίων όχι μόνο εντός Νομού, αλλά και εντός των ορίων της Ηλείας, διαφορετικά δεν θα μπορούμε να μιλάμε για ενδοπεριφερειακές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν ουσιαστικά και με ασφάλεια τη διακίνηση προϊόντων και τη μετακίνηση των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ