Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. για «κόκκινα δάνεια» και εκλογή ΠτΔ

Σύμπλευση για τα «κόκκινα δάνεια» και την προεδρική εκλογή, παρά τις επιμέρους διαφορές, καταγράφηκε κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να σταματήσει, όπως επεσήμαναν και οι δύο, η καταστροφική πολιτική του μνημονίου. Μια σύμπλευση που αποκτά ιδιαίτερη πολιτική στην...
τρέχουσα συγκυρία και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αναζητά συμμαχίες και με κυβερνητική προοπτική.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια» καθώς, όπως είπε, «βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίες, όπως τις παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ, για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία».

Πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, όμως και πτυχές όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις» και είπε ότι «συμφωνήσαμε, στο βαθμό που ο πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα της οικονομίας και ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν «τα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναγκαία, κατά τη δική μας εκτίμηση, σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων από διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες μας, που με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Διότι, δυστυχώς, η χώρα μας έχει αυτά τα πολύ αρνητικά ρεκόρ και, βεβαίως, όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας».

Ο Πάνος Καμμένος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή κατ' αρχήν της πρότασης των ΑΝ.ΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια» από την αξιωματική αντιπολιτεύση είπε ακόμα ότι θα προσπαθήσει να κάνει τις επαφές του με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει κι η άλλη λύση. Η άλλη λύση που δεν εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κας Μέρκελ, ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών. Την ώρα που η σημερινή, απερχόμενη κυβέρνηση, ασχολείται με τη διαγραφή των δανείων των κομμάτων τους, ή των συμφερόντων που την στηρίζουν, κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν για τον ελληνικό λαό. Μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία, κρατώντας ο καθένας τις δικές του κόκκινες γραμμές και να προχωρήσουμε στο αύριο».

Όσον αφορά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι συμφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή προσώπου «μετά τις εκλογές». «Η απόφαση είναι να μην στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση με την εκλογή ενός ΠτΔ, ο οποίος το μόνο που θα κάνει θα είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Οι δυο αρχηγοί κλήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης στις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών με αφορμή κυριακάτικο δημοσίευμα, και μετά τις σχετική αναφορά σε αυτό από τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα, για το οποίο το Μαξίμου επέλεξε την πόλωση δίνοντας μια πρόγευση του κλίματος στο οποίο θα πορευτεί η χώρα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης μέχρι την εκλογή ΠτΔ.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «μέρες του '65» και σημείωσε ότι «η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σημερινό υπουργό, ο οποίος στις 21 Απριλίου του 2012 είχε αναφερθεί στα «τριάντα αργύρια του κ. Συμπιλίδη», του ανθρώπου του κ. Σαμαρά.»

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ
Δείτε και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ