Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Απάντηση του Νότη Μαριά στην προκλητική ανακοίνωση του Γραφείου των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Αντί να απολογηθούν δηλώνουν … «επαρχιώτες στην Ομόνοια».
Είναι προφανές ότι το Γραφείο των Ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κρυπτόμενο πίσω από την ανωνυμία με την ανακοίνωση του εναντίον μου ξεπέρασε τα...εσκαμμένα και μάλιστα με αφορμή ένα μείζονος σημασίας εθνικό ζήτημα όπως είναι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Αντί οι της Ν.Δ. να απολογηθούν για το γεγονός ότι η Ευρωομάδα στην οποία ανήκουν (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-ΕΛΚ) καταψήφισε στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 7/10/2014 την πρότασή μου, όπως άλλωστε και η Ευρωομάδα στην οποία ανήκει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών-S&D), για τη διοργάνωση δημόσιας ακρόασης για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, ζητάνε και τα ρέστα.
Αντί να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί παρά το γεγονός ότι η πρόταση για δημόσια ακρόαση αλλά και η ημέρα και η ώρα της ψηφοφορίας ήταν παγκοίνως γνωστές, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε αλλά επικαλούνται μάλιστα και άγνοια. Αποδεικνύουν έτσι είτε ότι πραγματικά δεν παίρνουν μυρουδιά τι συμβαίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή «κλασικοί επαρχιώτες στη Ομόνοια» είτε ότι εν γνώσει τους πήγαν να θάψουν την υπόθεση.
Αντί να απολογηθούν γιατί η παράταξή τους δεν έκανε τίποτε για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από τους ναζί, ζήτημα το οποίο επίσης αναδείξαμε στην Ευρωβουλή, μας εγκαλούν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αποκαλώντας τα μάλιστα Μάρμαρα!!!
Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσουν λαϊκισμό τις πρωτοβουλίες μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα προφανώς για να μην στενοχωρήσουν τη Μέρκελ και την παρέα της στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας που ανήκει στην ίδια πολιτική ομάδα με αυτούς.
Τέλος προσπαθούν να παρουσιάσουν την Πολιτική Ομάδα στην οποία ανήκουμε (ECR) ως μια δήθεν ακροδεξιά πολιτική δύναμη τύπου Λεπέν ή Χ.Α. όταν οι ίδιοι συγχρωτίζονται στο ΕΛΚ με την Αλεσάντρα Μουσολίνι και άλλους.
Και μια τελευταία επισήμανση.
Τώρα που έμαθαν επιτέλους ότι μετά τις συντονισμένες αντιδράσεις μας επανήλθε στην ατζέντα της Επιτροπής Αναφορών η πρότασή μας για τη διοργάνωση δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις, θα τολμήσουν να απαιτήσουν από το ΕΛΚ την υποστήριξη της εν λόγω πρότασης;

Ακολουθούν το σχετικό Δελτίο Τύπου και τα βίντεο από την συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών στις 7 Οκτωβρίου 2014:

Βρυξέλλες, 09/10/2014

Δελτίο Τύπου
Νότης Μαριάς: Σκληρή μάχη στην Ευρωβουλή για τη δημόσια ακρόαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ανοιχτό άφησε τελικά το ζήτημα η Επιτροπή Αναφορών

Σκληρή μάχη προκειμένου να γίνει δεκτή η πρότασή του για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις έδωσε στις Βρυξέλλες στις 07/10/2014, ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Ως γνωστόν, ο Νότης Μαριάς είχε υποβάλλει την πρόταση του μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/9/2014.
Η πρόταση του Νότη Μαριά τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά. Την καταψήφισαν η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι.
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς, ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του στην Ολομέλεια της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία και να διαφανεί δημόσια η θέση κάθε Πολιτικής Ομάδας και κάθε Ευρωβουλευτή. Μετά από συνεχείς αντεγκλήσεις του Νότη Μαριά με την Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής Αναφορών, τα μνημονικά Ευρωπαϊκά κόμματα ανέκρουσαν πρύμνα, άλλαξαν τη στάση τους και προκειμένου να μην εκτεθούν δημόσια δέχθηκαν το ζήτημα της δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις να παραμείνει ανοικτό στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών, ενόψει της διοργάνωσης των δημοσίων ακροάσεων κατά το β’ εξάμηνο του 2015.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νότης Μαριάς έχει θέσει ήδη το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς της Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις, κατοχικό δάνειο, αποζημιώσεις συγγενών θυμάτων) στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14/07/2014.
Επίσης, στις 1/10/2014 έθεσε στο Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο και το ζήτημα της επιστροφής των αρχαιολογικών θησαυρών που λεηλάτησαν οι ναζί κατά την κατοχή.
Ο αγώνας συνεχίζεται με νέες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ