Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Συνάντηση Βασίλη Αντωνόπουλου με τον αστυνομικό διευθυντή Ακαρνανίας Ανδρέα Αποστολόπουλο

 04.04.2014
 Ενίσχυση αστυνόμευσης και κοινωνική ενσωμάτωση των ΡΟΜΑ
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Ακαρνανίας Ανδρέα Αποστολόπουλο είχε ο Βασίλης Αντωνόπουλος, με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα εγκληματικότητας
Για τις ενέργειες αντιμετώπισης της εγκληματικότητας μέσα στην πόλη του Αγρινίου, ενημερώθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον.....
αστυνομικό διευθυντή Ακαρνανίας Ανδρέα Αποστολόπουλο.
Αφορμή της συνάντησης ήταν τα πρόσφατα κρούσματα κλοπών και ληστείας, που σημειώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας και μάλιστα με δράστες ΡΟΜΑ.
Ο αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας επισήμανε ότι το Αγρίνιο είναι πόλη χαμηλής εγκληματικότητας που δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση, ωστόσο συχνά δράστες είναι νεαρά άτομα ΡΟΜΑ, γεγονός που απέδωσε ο ίδιος στις κακές συνθήκες διαβίωσης τους, στα υψηλά ποσοστά ανεργίας και στην έλλειψη εκπαίδευσης.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη προάσπισης της ασφάλειας των κατοίκων και για το λόγο αυτό καλεί την κυβέρνηση να ενισχύσει την αστυνομική διεύθυνση σε δυναμικό και μέσα, ενώνοντας τη φωνή του και στο αίτημα της γρήγορης ένταξης των μελών της πρώην δημοτικής αστυνομίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αντωνόπουλος στο θέμα των ΡΟΜΑ, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας. «Οφείλουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, «να αντιμετωπίσουμε άμεσα το ζήτημα της κοινωνικής ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων, να συνεργαστούμε με φορείς και την Πολιτεία για τη δημιουργία κοινωνικών προγραμμάτων, που θα αποτρέψουν την ανάπτυξη των όποιων μορφών εγκληματικότητας, ειδικά στις τάξεις της νεολαίας. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ούτε τη ρατσιστική αντιμετώπιση τους, ούτε όμως και την ψηφοθηρική. Στόχος μας θα είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους και η δημοτική αρχή μπορεί και πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική». 
Γραφείο Τύπου                                            
  




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ