==► ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ: "Πολλαπλά εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή – Αποκαλυπτική η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών"  ==► ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ   ==► Κριτική και προτάσεις του Δημήτρη Τραπεζιώτη, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας  ==► Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το Πολυτεχνείο  ==► ΣΥΡΙΖΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ  ==► ΓΕΑ: Κυριακή 24 Νοεμβρίου το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»  ==► Υπεγράφη η πρόσκληση για το καινούργιο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους, 410 εκατ. ευρώ  ==► Μίλτος Ζαμπάρας Με Πείσμα και Όραμα: Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να κερδίσει μάχες  ==► Η ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ - Σχετικά με τη σύσταση “Ενεργειακών Κοινοτήτων"  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ντροπή να μιλάτε για ανάπτυξη όταν η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν (βίντεο)  ==► “Όχι” σε μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει το Μαξίμου   ==► Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση η ελληνική κτηνοτροφία - Απαιτείται εθνικό σχέδιο διάσωσης της και όχι «κούφια λόγια»  ==► ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: "Εμμονή στο λάθος" - Άρθρο στα “Νέα Σαββατοκύριακο”  ==► Δημιουργία, στην πόλη των Αγρινιωτών   ==► ΚΚΕ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ  ==► Η πολιτική ορθότητα εναντίον Πολάκη, η ανδροφοβία/μισανδρισμός της ελληνικής κοινωνίας και τα εκατομμύρια της Λινού  ==► Ο.Α.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ  ==► 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ  ==► Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ-νίας  ==► Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ - ΑΔΜΗΕ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ  ==►   ==► Γιατί η Αριστερά δείχνει να μην έχει τόση απήχηση στην κοινωνία;  ==► Με πολλές ειδήσεις η παρουσία Λιβάνιου στην ΚΕΔΕ - Έρχονται αλλαγές σε ΟΤΑ & Περιφέρειες  ==► ΚΚΕ: Ανείπωτη θλίψη, συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Νίκου Ζαραϊδώνη    By The best widgets

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αντίδραση Δημήτρη Τραπεζιώτη στο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων ΟΤΑ κατά την προεκλογική περίοδο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου Διοικητικής.
Μεταρρύθμισης να εφαρμόσει- μεσούσης της προεκλογικής περιόδου- σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η σχετική εγκύκλιος εστάλη από τον αρμόδιο Υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλους τους Δήμους της χώρας, ζητώντας τους να προβούν στην αξιολόγηση του...... προσωπικού τους έως τα μέσα Μαΐου. 
Και μόνο το γεγονός ότι επιχειρείται η αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ κατά την προεκλογική περίοδο, κάτι που σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο απαγορεύεται (Ν. 20190/1994 και Ν. 3870/2010) δημιουργεί ύποπτους συνειρμούς ως προς τις προθέσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης. 

Ως προς την ουσία της αξιολόγησης των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Τραπεζιώτης εκφράζει την πάγια θέση του για την εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού ΟΤΑ , που δεν θα οδηγεί σε απολύσεις, αλλά στην αξιοποίηση του προσωπικού και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και των υπηρεσιών της προς τους πολίτες. Το σύστημα αξιολόγησης που καλούνται να εφαρμόσουν οι Δήμαρχοι έχει ασάφειες ως προς την αντικειμενικότητά του, κυρίως ως προς το πρώτο στάδιο που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών αποδοτικότητας των υπαλλήλων. 

Επίσης, η πρόβλεψη του προτεινόμενου συστήματος αξιολόγησης για ποσοστιαία κατανομή του προσωπικού ( το 15% των υπαλλήλων θα έχει βαθμολογία από 1-6) είναι κατ’ αρχήν μια ρύθμιση αντισυνταγματική και παράλληλα άδικη και ύποπτη, δεδομένου ότι θεωρεί εκ των προτέρων ότι κάποιοι υπάλληλοι είναι «κακοί» . Προφανώς ο στόχος είναι να οδηγηθούν στην απόλυση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Κεντρική ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ( ΠΟΕ-ΟΤΑ ) αντιδρούν στην εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των υπαλλήλων ΟΤΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου και καλούν τους Δημάρχους όλης της χώρας να μην το εφαρμόσουν.

Άραγε ο κ. Μοσχολιός τι θα κάνει; Θα εφαρμόσει την εγκύκλιο Μητσοτάκη ή τη νομιμότητα;

Αγρίνιο, 30-04 -2014

Γραφείου Τύπου 

Δημήτρη Τραπεζιώτη, υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ