Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργία διάρκειας αποφάσισαν οι καθηγητές της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Σε κλίμα έντασης, κριτικής και καταγγελιών για την τροϊκανή πολιτική της συγκυβέρνησης, τη στάση ορισμένων θεσμικών παραγόντων της εκπαίδευσης και εκπροσώπων του Δ.Σ. ολοκληρώθηκε απόψε (χθές) η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, που έγινε στο Αγρίνιο. 
Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν στη συνέλευση εκπρόσωποι των δασκάλων -Νηπιαγωγών του Συλλόγου Αγρινίου - Θέρμου ο Πρόεδρος  του Δ.Σ. Σπύρος Αδάμης και η Αντιπρόεδρος Χριστοφορούλα Λιάτσου, όπως και ο εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων Π/θμιας Γιάννης Μπαζώρας. Στη Γ.Σ. παραβρέθηκαν και άλλοι εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στο ......
συντονιστικό καθώς γονείς και πολίτες του Αγρινίου. 
Η γενική συνέλευση αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να προχωρήσει σε πενθήμερες απεργίες από την αρχή 16 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή να γίνονται νέες γενικές συνελεύσεις για να επανακαθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν οι καθηγητές στην παραπέρα πορεία με νέες συνελεύσεις. 
Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι δεν υπήρξε κεντρική εισήγηση από την ΟΛΜΕ για το πρόγραμμα δράσης (απεργιακή μορφή) και οι παρατάξεις και κάθε καθηγητής χωριστά κατέβασαν ξεχωριστές προτάσεις. Πιο συγκεκριμένα η ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΠΑΜΕ στήριξαν κοινή πρόταση (με άλλο πλαίσιο δήλωσε το ΠΑΜΕ) δηλαδή αυτή της 48ωρης στις 18-19 Σεπτεμβρίου, που ήδη έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ. 
Η πρόταση αυτή έλαβε μόλις 15 ψήφους και την καθολική αποδοκιμασία απο τους καθηγητές, όπως και στις περισσότερες ΕΛΜΕ της χώρας, όπως μάθαμε αργά το βράδυ.
Η πρόταση για απεργία διάρκειας με αφετηρία την πρώτη πενθήμερη, που συμπεριλαμβάνει και της ΑΔΕΔΥ, όπου στο τέλος κάθε εβδομάδας να υπάρχει Γεν. Συνέλευση για την εκτίμηση της κατάστασης, κατατέθηκε από καθηγητή που είναι σε διαθεσιμότητα, τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τη ΡΑΣ. Η πρόταση αυτή έλαβε την συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών που παρέμεναν μέχρι αργά που έγινε η ψηφοφορία.
Τη Δευτέρα στην Αθήνα συνεδριάζουν οι Πρόεδροι όλων των ΕΛΜΕ της χώρας για να επικυρώσουν την απεργία στη Γεν. Συνέλευση της ΟΛΜΕ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ