Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

10.000 Θέσεις ΥΕ για εργασία σε Δήμους


(23/09/2013 10:59)
Από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους όσοι επιθυμούν να καλύψουν μία από 10.000 θέσεις ΥΕ κοινωφελούς εργασίας, που θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ.

Η Πράξη έχει ως στόχο να αποκτήσουν εργασία συνολικά 50.000 άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και........
Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε δήμους, περιφέρειες, σχολεία, διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Η Πράξη ανοίγει με την πρόσληψη 10.000 αποφοίτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ειδικότητας γενικών καθηκόντων, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται οι Προσκλήσεις για αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πτυχιούχους ΑΕΙ ΤΕΙ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ώστε να διαβάσουν προσεκτικά τη δημόσια Πρόσκληση και στη συνέχεια να υποβάλουν ηλεκτρονικά στον Οργανισμό αίτηση συμμετοχής. Η ηλεκτρονική αίτηση θα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, www.oaed.gr, και οι υποψήφιοι θα πρέπει να την αποστείλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr) στον ΟΑΕΔ. Στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ.

Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί έως τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται επισύρει τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία και τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν έλληνες πολίτες ή πολίτες κράτους μέλους της EE, καθώς και Βορειοηπειρώτες, ομογενείς, ομογενείς αλλοδαποί που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και τα νησιά Ιμβρο και Τένεδο.

Θυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις εξής κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ ΤΕΙ, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η αμοιβή για ανέργους άνω των 25 ετών θα είναι 748 ευρώ, από τα οποία τα 490 ευρώ θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 258 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.740 ευρώ.

Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ τον μήνα, από τα οποία τα 427 ευρώ θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα υπόλοιπα 225 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές. Η συνολική αμοιβή πενταμήνου θα ανέλθει σε 3.260 ευρώ.

(Τα Νέα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ