Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλαλητήριο ΕΚΑ 5 Οκτώβρη στο Αγρίνιο

ΕΡΓΑΤΟΫΑΠΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α       
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας .
Σας καλούμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας  της εξαθλίωσης, της απαξίωσης  της ανθρώπινης υπόστασης  που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ. Καμιά αναμονή, καμιά......
ανοχή στα παλιά και νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης- Ε.Ε.- κεφαλαίου  που κάνουν τη ζωή μας αφόρητη για να αποκομίζει νέα κέρδη η πλουτοκρατία.
-         Με τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν προβλέπουν μισθούς και συντάξεις με 300€, απελευθερώνουν τις απολύσεις , καταργούν το 8ωρο και την αργία της Κυριακής  και προωθούν δουλειά ήλιο με ήλιο. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και προωθούν τις ατομικές, καταργούν τις επικουρικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις και στις εργοδοτικές εισφορές, τσακίζουν το εφάπαξ κ.α.
-         Ετοιμάζουν νέα χτυπήματα και διάλυση οργανισμών κοινωνικών υπηρεσιών και παροχής υγείας, όπως ο ΕΟΠΠΥ, προωθούν κλείσιμο νοσοκομείων και νέο χαράτσι 25€ για εισαγωγή, συνεχίζουν τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση.
-         Διαλύουν μεθοδικά και σταθερά τη δημόσια δωρεάν παιδεία  σ’ όλες τις βαθμίδες της, πετάνε τα παιδιά των φτωχών  λαϊκών στρωμάτων έξω από τη γενική μόρφωση, προωθούν την παιδεία των δυο ταχυτήτων , θέλουν τη νεολαία αμόρφωτη , να μη γνωρίζει τα δικαιώματά της, να μην αγωνίζεται  και διεκδικεί.
 Γενικότερα θέλουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υποταχτικούς και άβολα όντα στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας  και στην πολιτική στήριξης του συστήματος του καπιταλισμού.
Συνάδελφοι,- σες, μπορούμε να σταματήσουμε την άγρια και βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική:
Αν πάρουμε αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας, αν η μεγαλοεργοδοσία και οι πολιτικοί τους υπηρέτες μας δουν ενωμένους και αποφασισμένους να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας.
Να ξεπερνάμε τη μοιρολατρία , την υποχώρηση και το συμβιβασμό με αυτή την κατάσταση, να αψηφούμε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.
Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που σκοτώνουν , τρομοκρατούν  χτυπούν πρωτοπόρους συνδικαλιστές και όσους αγωνίζονται για τα δίκαιά μας. Τη Χρυσή Αυγή που στηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου πλασάροντας στην εργοδοσία εργάτες με 15€ και 18€  μεροκάματο σαν γνήσιοι δουλέμποροι.
Αγωνιζόμαστε για μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.
Διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας. Να καταργηθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα.
Αγωνιζόμαστε για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, έξω από τα δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων , με το λαό να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει αφέντης στον τόπο του.
Όχι άλλη αναμονή, όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία, αγώνας τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, αγώνας ρήξης και ανατροπής .
Δε φτάνει να αλλάξει μόνο η κυβέρνηση, πρέπει και να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων και των καπιταλιστών για να δούμε σαν εργαζόμενοι «άσπρη μέρα».
ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Σάββατο 5 Οκτώβρη ώρα 11 π.μ. στην πλ. Δημοκρατίας.
Κλιμακώνουμε την πάλη μας , προετοιμαζόμαστε, παίρνουμε αποφάσεις σε κάθε κλάδο , σε κάθε χώρο δουλειάς για απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη 2013.

ΤΟ Δ.Σ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ