Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ετούτος ο Σεπτέμβρης να είναι ο πιο θερμός

«Ετούτος ο Σεπτέμβρης να είναι ο πιο θερμός, στο δρόμο να τους δείξουμε τι θέλει ο λαός»
Η συμμορία των Σαμαρά και Βενιζέλου, θέλοντας να συνεχίσει το έργο καταστροφή μιας ολόκληρης χώρας, αποφάσισε με τις επιταγές της τρόικας, να βάλει χέρι  και  στη δημόσια εκπαίδευση με ένα νομοσχέδιο που εξευτελίζει το καθηγητή και μετατρέπει το μαθητή σε διαρκώς εξεταζόμενο και εξειδικευμένο ρομπότ  - έτοιμο αυριανό άνεργο ή εργαζόμενο των 400 ευρώ, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σε μια Ελλάδα διαλυμένη και απαξιωμένη.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας πιάνοντας την......
σκυτάλη της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας από άλλους αγωνιζόμενους κλάδους αποφασίσανε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες διαρκείας
Επί μήνες η  Ελληνική  κοινωνία προσδοκά και αγωνιά για κάτι μεγάλο, για έναν ξεσηκωμό που θα βάλει τέλος στο μαρτύριο που περνά η χώρα μας τρία χρόνια τώρα. Το αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο άναψε ξανά την σπίθα του αγώνα, χιλιάδες πολίτες κινητοποιήθηκαν και  αντιλήφθηκαν πως η κυβέρνηση των «προθύμων» Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, δεν καταστρέφει μόνο την οικονομία και τις συνθήκες διαβίωσης ενός ολόκληρου λαού, αλλά διαλύει μέρα με την ημέρα την ίδια την ύπαρξη του, τον πολιτισμό του, το ηθικό του ,την ταυτότητα του, την παιδεία του. Καταστρέφει ακόμη και αυτήν την κατ’ επίφαση δημοκρατία της μεταπολιτευτικής επέλασης, των δυο βασικών κομμάτων που είναι υπεύθυνα για την σημερινή  κατάντια και που ακόμη κυβερνάνε, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Η χώρα μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε αποικία χρέους, σε σύγχρονη ευρωπαϊκή «μπανανία» για να χαρισθεί έτσι απλόχερα στους «τοκογλύφους» των εθνών για να παραδοθεί έρμαιο στη Γερμανοκρατούμενη  Ευρωπαϊκή ένωση.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία όπως θέλουν να μας πείσουν τα ΜΜΕ και η συγκυβέρνηση… και ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο αυτούς. Ο αγώνας για παιδεία αφορά όλο τον ελληνικό λαό.
Θεωρούμε πως είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ να συνολικοποιηθεί η αντιπαράθεση. Κανένας αγώνας δεν πρόκειται να κερδίσει ξεχωριστά, όσο τα αιτήματα δεν είναι πολιτικά. Κανένας κλάδος ξεχωριστά σε καιρό μνημονιακής λαίλαπας δεν  θα νικήσει από μόνος του. Είναι επιτακτική ετούτη την κρίσιμη ώρα  Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ αλλά και όλων των φορέων, ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας σε ένα κοινό παλλαϊκό ρεύμα που θα ζητήσει χωρίς περιστροφές, το γκρέμισμα της κυβέρνησης των Σαμαρά και Βενιζέλου και την απαλλαγή απ’ το καθεστώς των μνημονίων και της Τρόικας, εδώ και τώρα ,ως βασική προϋπόθεση για να αλλάξει πορεία η κοινωνία, ως βασική προϋπόθεση για να υπάρξει παιδεία, υγεία, εργασία, ελευθερία ,δημοκρατία και μέλλον.

Με αφορμή των αγώνα των καθηγητών είναι αναγκαίο να σπάσουμε την ιδιώτευση και τον κατακερματισμό,  να πιάσουμε πάλι το νήμα, να δουλέψουμε όλοι μαζί σαν κοινωνία ξανά και να οικοδομήσουμε μέρα με τη μέρα ένα μεγάλο ρεύμα ανατροπής και διεξόδου.
Καλούμε και από εδώ τους μαθητές και τους πολίτες να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν τον αγώνα των καθηγητών, να μετατρέψουμε τα απεργιακά κέντρα στο Αγρίνιο σε εστίες αντίστασης και συζήτησης,να περιφρουρήσουμε μαζικά τις απεργίες, να γίνουν ενέργειες συντονισμού όλων των φορέων..αλλά και των πολιτών σε γειτονιές και όπου είναι δυνατό.
Ο αγώνας αυτός μπορεί να γίνει νικηφόρος.

Ετούτος ο Σεπτέμβρης να είναι ο πιο θερμός, κυβέρνηση και τρόικα να διώξει ο λαός…

 Νέοι ΣΥΡΙΖΑ  Αγρινίου  16/9/13

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ