Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Την απαγόρευση των τσιγάρων «slim» ψήφισε η Ευρωβουλή

Νέους κανόνες για τη συσκευασία των τσιγάρων καθώς και την απαγόρευση των τσιγάρων «slim» σε όλη την Ευρώπη, ψήφισε χθες (10 Ιουλίου) η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωβουλής.
Η Επιτροπή του Κοινοβουλίου πρότεινε να καταστεί υποχρεωτική η εικονογραφημένη προειδοποίηση για την υγεία που θα καλύπτει το 75% του πακέτου τσιγάρων, μπροστά και πίσω.
Οι ευρωβουλευτές θέλουν επίσης να ρυθμίσουν τα διάσημα ηλεκτρονικά τσιγάρα.....
και να απαγορέψουν τα τσιγάρα slim που έχουν ως στόχο τις νεαρές γυναίκες.
Η Ιρλανδή ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Nessa Childers δήλωσε ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μετά το «μαζικό λόμπινγκ» από τη βιομηχανία καπνού ενάντια στη νέα νομοθεσία.
Οι ευρωβουλευτές πρόσφατα διαμαρτυρήθηκαν για τον βομβαρδισμό μηνυμάτων και επιστολών που δέχθηκαν από τη βιομηχανία καπνού, η οποία και απασχολεί πάνω από 100 λομπίστες πλήρους απασχόλησης στις Βρυξέλλες.
«Είμαι χαρούμενη που σήμερα ψηφίσαμε εναντίον του αρνητικού λόμπινγκ της βιομηχανίας καπνού, που προσπάθησε να καθυστερήσει και να μπλοκάρει αυτή τη νομοθεσία», είπε.
Ο Mike Ridgway, εκπρόσωπος 7 βρετανικών κατασκευαστών συσκευασιών, είπε ότι η ψηφοφορία της Επιτροπής του Κοινοβουλίου αποτελεί νίκη για την εγκληματική αδελφότητα σε όλη την Ευρώπη και τους υποστηρικτές των τσιγάρων απομιμήσεις, και θα είναι ευκολότερο για αυτούς να αναπαράγουν τυποποιημένη και απλή συσκευασία σε σχέση με τις προδιαγραφές που χρησιμοποιούνται σήμερα.
«Σε κίνδυνο επίσης σε όλη την Ευρώπη είναι και πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα κατασκευής συσκευασιών, μαζί με τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια σε μια βιομηχανία που εδώ και χρόνια αποτελεί εμπόδιο για εκείνους που επιθυμούν να εμπορεύονται στην αγορά παράνομα προϊόντα στους νέους και στις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ