Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Στο αρχείο η δικογραφία για τις καταγγελίες κατά του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου


Με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, μπήκε στο αρχείο η δικογραφία σχετικά με την διαχείριση των επιχορηγήσεων του ΟΠΑΠ και του Υπουργείου Υγείας από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, για τα οικονομικά έτη 2003 – 2005. Την προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει το 2010 η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, ύστερα από καταγγελία του πρώην μέλους του Συλλόγου, κ. Κώστα Μαμασούλα.
Ο εισαγγελέας έκρινε «αβάσιμη» την καταγγελία του κ. Κ. Μαμασούλα και συμπέρανε ότι «δεν πληρούται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος απιστίας η της υπεξαίρεσης, ούτε κάποιου άλλου αδικήματος προβλεπόμενου και τιμωρούμενου είτε από τον ποινικό..... κώδικα, είτε από ειδικό ποινικό νόμο».
Με αυτόν τον τρόπο απαντήθηκε και η σχετική Επερώτηση που έγινε στη Βουλή από τους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ,  κυρίας Νίκης Φούντα και κυρίου Νίκου Τσούκαλη.
Ο κ. Κ. Μαμασούλας είχε κάνει την πρώτη καταγγελία του στις 8 Μαρτίου του 2010 όπου μιλούσε για παράνομη τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου. Κατόπιν ένορκων εξετάσεων των μελών του Δ.Σ. η υπόθεση μπήκε τότε στο αρχείο, αλλά στις 30 Νοεμβρίου 2010 ο κ. Κώστας Μαμασούλας κάνει νέα καταγγελία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. Αυτή τη φορά διατείνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ελάμβανε κρυφά και παράνομα οικονομικές ενισχύσεις από Δημόσιους Φορείς και ότι υπάρχουν ενδείξεις κακοδιαχείρισης και απιστίας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χρήστο Αμπλιανίτη. Το ποσό για το οποίο έγιναν οι καταγγελίες και σύρθηκαν ως μάρτυρες προς εξέταση πολλοί και εντελώς άσχετοι άνθρωποι, ήταν συνολικά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ, για το οποίο βεβαίως υπάρχουν όλα τα νόμιμα παραστατικά.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου αισθάνεται την ανάγκη να κοινοποιήσει σε όλους τους συμπολίτες μας την απόφαση αυτή, που δικαιώνει τον Πρόεδρο της περιόδου εκείνης κ. Χρήστο Αμπλιανίτη, τα μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου και εν γένει τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου για την αποκατάσταση της αλήθειας και του Δικαίου, ώστε να επανέλθει η εμπιστοσύνη του κοινωνικού συνόλου στον Σύλλογό μας, αλλά και σε κάθε άλλο Σύλλογο που εργάζεται με πνεύμα εθελοντισμού, αλτρουισμού και αλληλεγγύης σε οποιονδήποτε τομέα, παρόλο που παρόμοιες ενέργειες όπως του κ. Κ.Μαμασούλα βλάπτουν το Κίνημα του Εθελοντισμού και “σπέρνουν” υποψίες στο ευρύ κοινό.

Τέλος, στο πνεύμα Αλληλεγγύης και Αλτρουισμού προς το συνάνθρωπο αλλά και Εθελοντισμού προς το κοινωνικό σύνολο, ο Σύλλογός μας “απαντά” , παντού και πάντα με το κοινωνικό έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ