Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ANAKOIΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Α.Σ.Κ. Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. AITΩΛ/ΝΙΑΣ)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Α.Σ.Κ  Α΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ζαγάρια και τσακάλια και κοκόροι,
σηκωτοί κάθε τόσο στο ποδάρι,
μόρτηδες, λούστροι, αργοί, λιμοκοντόροι.
---------------------------
Στον αφέντη χαρά που τούς λανσάρει!
Και ποια είναι τα σωστά, ποια τα μεγάλα
που την ορμή τούς δίνουν και τη χάρη;
Κωστής Παλαμάς (1909)
ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!
Είναι αυτοί που ευθύνονται απόλυτα για την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του λαού μας έχοντας το θράσος να παρουσιάζονται ως ‘’σωτήρες’’ του, αυτοί που όταν λένε ‘’πατρίδα’’ εννοούν την κερδοφορία του κεφαλαίου και .....
των τραπεζών ενώ ως άλλοι Εφιάλτες δίνουν πρόθυμα ‘’γη και ύδωρ’’ στους Προστάτες τους ΕΕ και ΔΝΤ, των οποίων την εύνοια πασχίζουν να κερδίσουν διώκοντας κάθε κοινωνικό αγαθό και εργασιακό δικαίωμα, αυτοί που μιλούν για ‘’νόμους και Δημοκρατία’’ καταπατώντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τη Δημοκρατία με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις επιστρατεύσεις, τις υπερεξουσίες με τις οποίες φροντίζουν να περιβάλλονται και τον ωμό αυταρχισμό με τον οποίο ‘’εκτελούν’’ όσα οι ίδιοι σχεδιάζουν και ’’νομοθετούν’’ εν κρυπτεία, επειδή φοβούνται το λαό ερήμην του οποίου κυβερνούν, φέρνουν μέσα στο καλοκαίρι για ψήφιση στη Βουλή φοροληστρικό νομοσχέδιο-μίνι μνημόνιο, στο οποίο επιμελώς έχουν συμπεριλάβει καινούρια εγκληματικά μέτρα που θα αυξήσουν τη φτώχεια και την ανεργία καθώς μεταξύ άλλων καταργούν τον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνουν χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, καταργούν κοινωνικές υπηρεσίες, απολύουν τους σχολικούς φύλακες και ξεθεμελιώνουν τη δημόσια Τεχνική εκπαίδευση καταργώντας αυθαίρετα 52 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ καθώς και τις ξενόγλωσσες ειδικότητες των Ιταλικών και Ισπανικών της γενικής εκπ/σης.

Με παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες το Υπουργείο Παιδείας και η δικομματική κυβέρνηση των υποτακτικών της Τρόϊκας ξεκινούν την ολική επίθεσή τους για την ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής εκπ/σης, προσθέτοντας στους 10.000 απολυμένους αναπληρωτές και στους χιλιάδες άλλους υπεράριθμους και άλλους 2.482 συναδέλφους της τεχνικής από τις 22 Ιουλίου 65 εκπαιδευτικούς από την Αιτωλ/ια στη διαθεσιμότητα, την ανεργία ή την ωρομίσθια εργασία -στην οποία ήδη προανήγγειλαν ότι ‘’θα προηγηθούν’’. Είναι αυτονόητο ότι θα ακολουθήσουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ , οι συνάδελφοι που θα πληγούν θα είναι πολύ περισσότεροι και το Σεπτέμβρη το τοπίο προβλέπεται εφιαλτικό για εκπαιδευτικούς, μαθητές και σχολεία.

Ταυτόχρονα, στερούν από τους μαθητές της τεχνικής – προερχόμενους κυρίως από εργατικά ή ευρύτερα λαϊκά στρώματα- τα σχολεία τους και τα ίσα δικαιώματα στη μόρφωση, εξαναγκάζοντας 15.000 από αυτούς, όσους δηλαδή επέλεξαν να φοιτήσουν στις ειδικότητες που καταργούν να στραφούν σε ιδιωτικές σχολές, αν οι γονείς τους δεν είναι ακόμα άνεργοι ή νεόπτωχοι.

Βιάζοντας και αυτές ακόμα τις λέξεις, βαφτίζουν ‘’εξυγίανση’’ και ‘’αναβάθμιση’’ την κατάργηση των πιο δυναμικών τομέων της τεχνικής εκπ/σης και ‘’τεχνικές επαγγελματικές γνώσεις’’ τη φτηνή κατάρτιση την οποία σχεδιάζουν για τους μαθητές μας. Μιλούν για ‘’μελέτη εγχώριας αγοράς εργασίας’’ και εννοούν το θεσμό της ‘’μαθητείας’’ που προωθούν με το ‘’νέο Τεχνικό Λύκειο’’ για να στείλουν βορά στην ιδιωτική εκμετάλλευση τους ανήλικους μαθητές δήθεν για ‘’πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις’’.

Αναφέρονται σε ‘’συγκριτικές μελέτες’’ και εννοούν την παραχώρηση στους ιδιώτες των πιο περιζήτητων από τους μαθητές και κερδοφόρων για τους σχολάρχες φιλέτων της τεχνικής εκπ/σης όπως είναι οι ειδικότητες υγείας και πρόνοιας και οι εφαρμοσμένες και γραφικές τέχνες, ανοίγοντας το δρόμο για να τους παραχωρήσουν αύριο και τις υπόλοιπες. Τα εγκαίνια μάλιστα γνωστής ιδιωτικής σχολής στον Πειραιά,(που ‘’όλως τυχαίως’’ διαθέτει τις ειδικότητες που καταργούνται και έχει εμπλακεί στο σχέδιο ΄΄ΑΘΗΝΑ΄΄) φρόντισε να σηματοδοτήσει με την παρουσία του τη βδομάδα που πέρασε ο σπόνσορας της ιδιωτικής Εκπαίδευσης που θέλει να λέγεται υπουργός, ο υπάλληλος στρατηγός της επιστράτευσης και της Τρόικας Αρβανιτόπουλος.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι προετοιμάζουν το έδαφος για την ευρύτερη ιδιωτικοποίηση της Τεχνικής εκπαίδευσης γιατί θα ακολουθήσουν και επόμενες καταργήσεις ειδικοτήτων που θα αποφασίσουν οι σχολάρχες φίλοι τους. Η πρόφαση του υπουργείου ότι δήθεν οι καταργούμενες ειδικότητες δημιουργούν «επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης», βάζουν στο στόχαστρο και τις υπόλοιπες ειδικότητες και κατευθύνσεις.

Μέσα στο καλοκαίρι, έρχονται τα τρομοσχέδια για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, και όποιος ‘’γλυτώσει’’ τον περιμένει από Σεπτέμβρη η προσπάθεια διάσπασης του κλάδου με τις αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, με την ‘’αξιολόγηση’’ και το νέο Πειθαρχικό. Κανείς δεν μπορεί να επαναπαύεται.Είναι προφανές ότι δε θα επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδιά τους!

Αν δεν τους σταματήσουμε ΤΩΡΑ, αν δε γίνουν ακόμα πιο μαζικές και πιο μαχητικές οι αντιδράσεις μας, ο εφιάλτης που ετοιμάζουν για το δημόσιο σχολείο δεν θα έχει τέλος. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να ξεφύγουν απ΄το εφιαλτικό τους αγκάλιασμα τρέφουν αυταπάτες. Η ενότητα, η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των καθηγητών ταυτίζεται πλέον ανοιχτά με την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού του δημόσιου σχολείου.

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ!!! 

Ο κοινός, συντονισμένος αγώνας εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών, ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας σε ένα παλλαϊκό κίνημα για την ανατροπή όλων αυτών που τσακίζουν τις ζωές και τα όνειρά μας, είναι μονόδρομος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ