Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΔΟΕ: «Στον αέρα» τα οικονομικά των σχολικών μονάδων


Τον κίνδυνο να μην έχουν τα σχολεία τους απαραίτητους πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων τη νέα χρονιά, επισημαίνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Παράλληλα, ζητά άμεση συνάντηση μαζί του και ανάληψη δράσης από πλευράς του υπουργού ώστε να καταβληθεί η δεύτερη δόση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς τις δημοτικές αρχές.
Σε περίπτωση μη άμεσης εκταμίευσής της, τα σχολεία θα αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα, αφού η συγκεκριμένη δόση εκκρεμεί από το προηγούμενο έτος.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας θέτει επί τάπητος και το .....
ζήτημα της εξαίρεσης των σχολικών μονάδων από τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο, καθώς, με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, σύμφωνα με τους δασκάλους, «είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση τον επόμενο χειμώνα».
Έντονη είναι η καταγγελία από πλευράς του συνδικαλιστικού φορέα των δασκάλων της απόφασης της κυβέρνησης για πρόσληψη συνολικά 200 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που οι αποχωρήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000.
Η ΔΟΕ έχει κηρύξει ήδη την πρώτη απεργία του κλάδου για τις 12 Σεπτεμβρίου, με αιχμή οικονομικά αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ