Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής

Γράφει ο Κώστας Καρλιαύτης
Τον τελευταίο καιρό βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη πολιτική κατάσταση, μια κατάσταση που όπως φαίνεται κανένας δεν είχε προβλέψει και τουλάχιστον τα πρώην μικρά κόμματα, δεν μπορούν ή δεν ξέρουν να την διαχειριστούν.
Βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που από 5% ξαφνικά σκαρφαλώνει στο 30% (τελευταίες δημοσκοπήσεις), τον νεοσύστατο Καμμένο να παίρνει το πρωτοφανές για νέο κόμμα 11%, την ΔΗΜΑΡ, επίσης νέο κόμμα, να φτάνει το 6% και την Χρυσή Αυγή να κερδίζει ένα εξαιρετικά γενναιόδωρο 7% !
Παρακολουθούμε όμως ότι οι αρχηγοί τους όχι μόνο δεν «ακούνε» τους ψηφοφόρους τους, αλλά δεν αναπροσαρμόζουν και τις πολιτικές τους αντίστοιχα. Και μιλάω για τα δύο πρώτα κόμματα στα οποία αναφέρθηκα, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πριν τις τελευταίες εκλογές, έφτανε μέχρι το 5%. Το ότι παίρνει τώρα 30% δεν σημαίνει ότι ξαφνικά το υπόλοιπο 25%, δηλαδή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες γίνανε αριστεροί. Δεν σημαίνει ότι ...... όλοι αυτοί ήταν αριστεροί πριν αλλά ψηφίζανε κάτι άλλο (!), προφανώς σημαίνει ότι αποφάσισαν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ αφενός επειδή δεν θέλουν να ξανακυβερνήσουν οι προηγούμενοι και αφετέρου γιατί το πρόγραμμά του είναι πιο κοντά σε αυτούς από τα υπόλοιπα προγράμματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να μιλάει για κυβέρνηση της Αριστεράς και να παρακαλάει το ΚΚΕ και την ΔΗΜΑΡ για συνεργασία. Σε σημείο μάλιστα που καταντάει υποτέλεια! Εξακολουθεί να έχει αριστερές καταβολές στα εθνικά θέματα, ξεχνώντας ότι αυτοί που τον ψήφισαν διαφωνούν κάθετα με αυτά.
Την ίδια περίπου γραμμή κρατάει παραδόξως και ο Καμμένος. Και λέω παραδόξως γιατί ενώ ξεκίνησε δυναμικά και καθαρά καταγγελτικά, στην πορεία (μετά τις εκλογές) βλέπουμε ότι η δυναμικότητα σιγά σιγά χάνεται και ο καταγγελτικός χαρακτήρας γίνεται συμβιβαστικός. Για παράδειγμα, πριν έλεγε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με όσους ψήφισαν το μνημόνιο, τώρα μας λέει ότι δεν θα συνεργαστεί με Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά θα συνεργαστεί με όσους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τον υποστηρίξουν.
Τα δύο κόμματα πρέπει να ακούσουν αυτούς που τους στήριξαν. Ο λαός πλέον δεν ενδιαφέρεται για στείρες ιδεολογίες, για χρώματα και σημαιάκια. Ο λαός θέλει λύσεις. Αν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει σε ρήξη με το 5% του, να έρθει. Αν πρέπει ο Καμμένος να ακολουθήσει την ίδια επιθετική πολιτική και να τα παίξει όλα για όλα, να το κάνει.
Πρέπει να βελτιώσουν το επικοινωνιακό τους κομμάτι. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας στην τηλεόραση και να έχει διαφορετική θέση ή να μην έχει αντίλογο. Πρέπει να γίνουν επιθετικοί και κάθετοι και προπαντός ενημερωμένοι. Τα μισόλογα, οι υπόνοιες, οι ασάφειες και οι ανακρίβειες πρέπει να εξαφανιστούν. Αν δεν μπορούν να το κάνουν όλοι όσοι εμφανίζονται στα κανάλια, ας εμφανίζονται μόνο αυτοί που μπορούν. Ο πόλεμος είναι ανηλεής και θα κερδίσει ο πιο καθαρός και ο πιο σταθερός.
Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας, τουλάχιστον για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Μετά από αυτές τις εκλογές, είναι απολύτως βέβαιο ότι αν κερδίσει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο 5% του και ο Καμμένος θα εξαφανιστεί. Γιατί όλοι μας γνωρίζουμε ότι αν κερδίσει η ΝΔ, θα επικυρωθεί και πολιτικά το μνημόνιο και άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει. Τουλάχιστον όχι άμεσα.
Ο λαός τους έδωσε δύο ευκαιρίες, τρίτη δεν θα υπάρξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ