Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η εξόντωση του Bοήθεια στο Σπίτι

Το Υπουργείο Εργασίας επικυρώνει και επισήμως πλέον την εξόντωση του BΣΣ με το φεκ. (Αρ. φυλ. 1240 11/4/2012), μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας του προγράμματος!
Ο Υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης βάζει ταφόπλακα σε 120.000 χιλιάδες ωφελούμενους μέχρι σήμερα (ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ), αφού αποκλείει όλους τους συνταξιούχους από 65-78 ετών και θέτει απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα τη συμπλήρωση του 78 έτους ηλικίας και άνω! 
Παράλληλα 4000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι αφού τα νέα δεδομένα λειτουργίας του προγράμματος καθιστούν ανέφικτη την εφαρμογή του.
Πολύ μελετημένα από ότι προκύπτει, το αρμόδιο Υπουργείο θέσπισε αυτά τα κριτήρια για τη όσο δυνατόν μικρότερη η μηδαμινή συμμετοχή ατόμων στο πρόγραμμα, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ πριν λίγο καιρό ο κ. Κουτρουμάνης μιλούσε για ήδη εξασφαλισμένα κονδύλια για τη εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας ΒΣΣ που στο εξής θα ονομάζεται: « κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων». Πέρα από το όριο ηλικίας 78 και άνω για να είναι κάποιος δικαιούχος θα πρέπει να έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισόδημα του να μην υπερβαίνει την κλίμακα του ΕΚΑΣ, ενώ αποκλείονται και τα άτομα με απόλυτη αναπηρία (80% και άνω).
Τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα αναρωτιόμαστε: .....Που θα βρεθούν αυτά τα άτομα όταν ο μέσος όρος ζωής είναι 75 έτη περίπου; Η κατηγορία ατόμων 65-78 ετών δεν ανήκουν στη ομάδα των συνταξιούχων; Μήπως με τα νέα δεδομένα τους κατατάσσουν σε νηπιακή ηλικία; Την ίδια στιγμή ο κ. Βενιζέλος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί το ΒΣΣ ως προεκλογική σημαία μιλώντας για διεύρυνση του προγράμματος και για 130000 νέους ωφελούμενους ! Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Επιτέλους ντροπή σας !
Σωματείο Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
Νομών Φθιώτιδας & Ευρυτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ