Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«Αποφάσισαν χωρίς εμάς , προχωράμε χωρίς αυτούς»

Άρθρο της Δουτσίου – Νταούλη Ζωή
Υποψήφιας Βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλ/νία

 Για να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, για να αποκρούσουμε την καταστολή και τον αυταρχισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό, έχουμε καθήκον να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο για ν’ ανατρέψουμε το «πολιτικό γίγνεσθαι» στην Ελλάδα και να μεταφέρουμε μήνυμα σ’ όλη την Ευρώπη.
   Μπροστά σ’ αυτή την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας και των μνημονιακών δανειακών συμβάσεων, η Αριστερά έχει χρέος να στηριχτεί στο ενωτικό αγωνιστικό, μαχητικό κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ, να αφήσει πίσω της σεχταριστικές  πολιτικές και να ενωθεί. Σε αυτές τις εκλογές έχουμε ηθικό, πολιτικό καθήκον να ξεχάσουμε τις διαφορές μας και να βρούμε τι μας ενώνει και μας ενώνουν πολλά.
   Μας ενώνουν οι ανάγκες της  κοινωνίας, η επιθυμία μας να χτίσουμε μια Ευρώπη της δημοκρατίας, μια Ευρώπη σοσιαλιστική. Εμείς οι άνθρωποι της Αριστεράς γνωρίζουμε ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, είναι προϊόν τοκογλυφικών πολιτικών και δεν το αναγνωρίζουμε ως χρέος των εργαζόμενων, για’ αυτό ζητάμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.
   Τώρα στις εκλογές τις 6 Μαΐου 2012 είναι η ιστορική στιγμή μετά τη μεταπολίτευση  ώστε όλος ο χώρος της Αριστεράς να συμμετέχει στη διαχείριση της διακυβέρνησης  της χώρας, γιατί έχει προτάσεις πολιτικά υγιείς, φρέσκιες και .........
κοινωνικά δίκαιες. Ο εχθρός μας δεν είναι μέσα στους κόλπους μας αλλά έξω, απέναντι. Η Αριστερά οφείλει να καθοδηγήσει τις λαϊκές δυνάμεις να βγουν στους δρόμους και να απαντήσουν με μαζικότητα στο δίλημμα «η εμείς ή αυτοί» και να απορρίψουν τις «λύσεις σωτηρίας» που οδηγούν στην καταστροφή.
   Εμείς όλοι οι άνθρωποι που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και τους ενώνει η αντί-μνημονιακή πολιτική και η διάθεση της ανατροπής οφείλουμε να συγκροτήσουμε μια νέα λαϊκή πλειοψηφία για να αλλάξει πορεία η χώρα, για να γίνει ο λαός ξανά κυρίαρχος.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στηρίζεται σ’ όλο αυτό τον κόσμο που αποφασίζει να προχωρήσει χωρίς κυβερνήσεις  του ΔΝΤ, της ΤΡΟΙΚΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αυτές οι κυβερνήσεις είναι που αποφάσισαν πιστά να εφαρμόσουν το νέο μνημόνιο σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους. Είναι οι κυβερνήσεις που συμφώνησαν στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και την περικοπή των δημοσίων δαπανών σε βάρος της παιδείας και της υγείας.
   Να αφήσουμε πίσω μας εγωϊκές διαχωριστικές γραμμές που το μόνο που θα φέρουν ειδικά στο χώρο της Αριστεράς και γενικότερα στον τόπο μας θα είναι κατακερματισμό των δυνάμεων μας και αποδυνάμωση της πολιτικής μας, φέρνοντας μας υπόλογους στους  αδικημένους  και ανήμπορους να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια τους.
 Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εναποθέσει τα όνειρα τους στην πάλη και την νίκη της   Αριστεράς, βαθειά μέσα τους γνωρίζουν ότι το δρόμο προς το κοινωνικό-οικονομικό ξέφωτο η Αριστερά θα είναι που θα τον ανοίξει.
   Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά . Από όπου  κλιμάκια υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ περνούν και συζητούν με τον κόσμο, όλοι μας λένε ότι είναι μαζί μας, ότι μαζί μας θέλουν να παλέψουν για να αλλάξουν την πορεία της χώρας προς το καλύτερο.  Μοιραζόμαστε αυτή την επιθυμία και υποσχόμαστε ότι μαζί τους θα στηρίξουμε μια άλλη κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά, στηριγμένη στο κοινωνικό συμφέρον, με κυρίαρχο τον άνθρωπο και την ηθική του υπόσταση.
   «Αποφάσισαν χωρίς εμάς , προχωράμε χωρίς αυτούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ