Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ

ΒιοΤριχωνίς
ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Τ.Κ. 30 010
Τηλ: 26410 53718 - Kιν. 69457785 92 

Το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, που αποτελεί θεσμό για τον ελαιοκομικό τομέα στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους συμμετέχοντες (εταιρείες και φορείς) όσο και ........
στους επισκέπτες της, μεταξύ των οποίων Εμπορικοί Αντιπρόσωποι, Πρέσβεις, Εμπορικοί Ακόλουθοι, Αντιπρόσωποι Εξαγωγικών εταιρειών κ.α. 
Ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 12.000. Διοργανωτές ήταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και η ΠΕΜΕΤΕ και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας καθώς και του ΣΕΒΙΤΕΛ και του ΕΣΒΙΤΕ. 

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η προβολή του ελληνικού ελαιολάδου και των ελιών αλλά και των καινοτόμων δράσεων των ελληνικών επιχειρήσεων, η δημιουργία δικτύων που θα αυξήσουν τις εξαγωγές και θα βελτιώσουν τις τιμές των ελαιοκομικών προϊόντων και η ανάδειξη όλων των νέων τεχνολογιών που αφορούν το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά. 

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν όλοι οι φορείς του κλάδου και της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας. Η Βιοκαλλιεργητική Περιβαλλοντική Εταιρεία Τριχωνίδος (ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ) συμμετείχε με δικό της περίπτερο φιλοξενώντας επιχειρήσεις και παραγωγούς από την περιοχή μας. 

Στα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 6 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. όπου παρευρέθηκε πλήθος επισήμων. Ανάμεσά τους ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Γιώργος Μπενέτος ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κασσαπίδης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Πελλοπονήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ Γιάννης Σμυρνιώτης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της 3ης Διαμερισματικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος τουΔικτύου Ελαιολάδου Κρήτης κ. Μανώλης Φραγκάκης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών Χανίων κ. Χαρτζουλάκης. 

Την ίδια μέρα στις 6:30 μ.μ πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση για την ελιά από την Ερευνήτρια Πανεπιστημίου Πατρών Αθηνά Θεοδωρακοπούλου στη μνήμη του πατέρα της. 

H Ελιά μέσα από τη μουσική και την ποίηση με την « Χορωδία Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής Ηλ. Γιουρούκου » Η ελιά, Ποίημα Κ. Παλαμά, Μελοποίηση Ηλ. Γιουρούκος. Η ίδια χορωδία έψαλε τα κάλαντα του Λαζάρου πασχαλινούς ύμνους καθώς και το έλαιον ειρήνης αφιερωμένο στην Ελαιοθεστία. 

Το φεστιβάλ επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου, η Γενική Γραμματέας του Ελληνο-Ρωσικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Ελληνο- Φινλανδικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Ελληνο- Κινέζικου Συνδέσμου, ο Πρέσβης του Καναδά, ο Πρέσβης του Μαρόκο και ο Πρέσβης της Ρουμανίας. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Βασίλειος Γκίκας και ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών κ. Βαγγέλης Διβάρης. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν ημερίδες με θέματα: 

«3 Διαβατήρια Εξαγωγών για Αμερική, Ρωσία, Κίνα», «Νέο μείγμα marketing για το ελληνικό ελαιόλαδο», «Επιλεγμένα Θέματα στο χώρο του Ελαιολάδου & της επιτραπέζιας Ελιάς». 
Τις καρδιές των επισκεπτών έκλεψαν γεύσεις και αρώματα από τα ελαιοκομικά προϊόντα της Τριχωνίδας το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο περίπτερο παρουσιάστηκαν και προσφέρθηκαν τοπικά ποιοτικά προϊόντα και εδέσματα, παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής μας. 
Επίσης, πραγματοποιήθηκε ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων. Στους νικητές απονεμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 7-4-2012, τα σχετικά βραβεία σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Β του εκθεσιακού χώρου. Το ελαιόλαδο DIMITRIOS ποικιλίας κουτσουρελιά ή πατρινή απέσπασε το χάλκινο βραβείο γεύσης στη μεσαία ένταση φρουτώδους. Πρόκειται για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από τον ερευνητικό επιδεικτικό ελαιώνα του Πανεπιστημίου Πατρών ο οποίος είχε επιλεγεί στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος με την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαϊας με επιστημονικό υπεύθυνο τον τ. Αν. καθηγητή Κ Αγγελόπουλο και την ερευνήτρια κα Αθηνά Θεοδωρακοπούλου. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΔΑ 

Ο Πρόεδρος                          Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΨΗΛΟΣ                    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ