Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ υπ. Βουλευτή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτ/νίας Βασίλη Παππά


Η χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε από τη κατάρρευση του αμερικανικού κολοσσού Lehman Brothers έχει βυθίσει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια. 

Η κρίση αυτή, όπως και οι προηγούμενες (του 1930 στην Αμερική και του 1997 στην Ασία), δεν ήρθε από το πουθενά. Οφείλεται στη δομή του οικονομικού συστήματος, του καπιταλισμού. Ένα οικονομικό σύστημα, στο οποίο οι υπέρμαχοι του νεοφιλελευθερισμού είχαν, υποτίθεται, βρει τη λύση για την απελευθέρωση των αγορών και για τον ελεύθερο ανταγωνισμό, που θα δρούσε υπέρ των καταναλωτών.

Σήμερα, όλοι αυτοί φαίνεται να «έχουν χάσει τη μπάλα». Ο καπιταλισμός, το μόνο που κατάφερε και συνεχίζει να καταφέρνει, είναι να βάζει τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους. Έτσι, σε όλους τους .....
τομείς της καθημερινότητας, εμφανίζονται τρελά και παράδοξα. Την ώρα που η ανεργία στην Ελλάδα φτάνει και ξεπερνάει το 20%, όλοι αυτοί που έφαγαν τα δισεκατομμύρια κυκλοφορούν ελεύθεροι. Την ώρα που ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων, συνταξιούχων αλλά και υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα μειώθηκε κατά 20 – 30%, οι τράπεζες αρνούνται να μειώσουν τις δόσεις των δανείων. Το ΔΝΤ, παρέα με την ΕΚΤ και βεβαίως, τον υπάλληλό τους στην Ελλάδα, Λουκά Παπαδήμο, κούρεψε τα ομόλογα των φυσικών προσώπων, των πανεπιστημίων και των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά αρνείται πεισματικά να υποχρεώσει τις τράπεζες να χαρίσουν τόκους στους δανειολήπτες.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, αλλά δεν θα είναι και αυριανό!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε., ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ 
ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ