Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα, 28 Απριλίου 2012 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με τον νέο Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Στην διάρκειας μιας ώρας συνάντηση ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Τούρκο Πρέσβη για το παραγωγικό και οικονομικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η περιοχή. 
Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ωστόσο συζητήθηκε διεξοδικά η πιθανή ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την οικονομική συνεργασία των δυο πλευρών σε πεδία όπως ο Τουρισμός και τα βιομηχανικά προϊόντα. Ειδικότερα, ο κ. Ουράς έθεσε το ζήτημα της πιθανής διαμόρφωσης κοινών τουριστικών πακέτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για επισκέπτες από χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Βόρεια και η Νότια Αμερική, ενώ αναφορά έγινε και στο θέμα της τουριστικής βίζας που σήμερα ..... λειτουργεί ανασχετικά στην υλοποίηση μιας τέτοιας ιδέας. 
Ο κ. Κατσιφάρας παρέδωσε, επίσης, στον κ. Ουράς το πλαίσιο των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η Δυτική Ελλάδα όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με την συνεργασία του Invest in Greece και των Επιμελητηρίων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και ο Τούρκος Πρέσβης δεσμεύτηκε ν’ απαντήσει σύντομα επί των προτάσεων αυτών αφού προηγουμένως ομαδοποιηθούν και παρουσιαστούν σε ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. 
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης σημειώνοντας ότι μεγάλο μέρος των παράνομων μεταναστών που μπαίνουν στην Ελλάδα απ’ την Τουρκία καταλήγουν στην Πάτρα με σκοπό την διαφυγή τους στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης μέσω του λιμανιού. Και ζήτησε απ’ τον κ. Ουράς να επιδιωχθεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και διμερείς πρωτοβουλίες για τον περιορισμό του φαινομένου. 
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ