Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Καταγγέλλουμε την τραμπουκική επίθεση στελεχών του ΠΑΜΕ στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μάη στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου εναντίον της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Με το πρόσχημα ότι ή συγκέντρωση είναι του ΠΑΜΕ  επιχείρησαν  να κατεβάσουν το πανό της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ και άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων. Η αντίδραση των εργαζομένων, ανέργων που παραβρισκόταν στην απεργιακή  συγκέντρωση τούς απότρεψε από τα σχέδια τους .Παρόμοιες απειλές δεχτήκαμε και σε προηγούμενες απεργιακές συγκεντρώσεις.
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου να πάρει θέση στην επιθετική στάση του ΠΑΜΕ προς το πρόσωπο αγνών αγωνιστών που πρεσβεύουν  κομμάτι της μειοψηφίας του Ε.Κ.Α και να απαντήσει στα ερωτήματα:
·      Αν το Ε.Κ.Α συμμετέχει στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ή μειοψηφία του Ε.Κ.Α στην οποία ανήκει η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ σε ποια συγκέντρωση πρέπει να συμμετέχει?
·       Η μειοψηφία του Ε.Κ.Α θα πρέπει να συμμετέχει στις απεργίες και όχι στις συγκεντρώσεις?
Αν από ορισμένα μέλη ή στελέχη τίθεται  τέτοιο ζήτημα καλούμε το Ε.Κ.Α , τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν θέση.
Καλούμε το Ε.Κ.Α να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες  και να καλέσει  συνέλευση αντιπροσώπων, να πάρει  θέση το εργατικό σώμα για να μπει ένα τέλος  σε τέτοιες ενέργειες.
Την ώρα που η εργατική τάξη δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα προέχει η ενότητα της και όχι τα παραταξιακά συμφέροντα .
Από μεριά μας η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ δηλώνουμε ότι στις συγκεντρώσεις  που καλεί το Ε.Κ.Α θα συμμετέχουμε. Είναι δημοκρατικό  δικαίωμα η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και συνδικαλισμού και δεν επιτρέπουμε σε............. ορισμένους να το ποδοπατούν. Το Ε.Κ.Α ανήκει στους εργαζομένους της περιοχής μας και δεν αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένης παράταξης (ΠΑΜΕ ή κομματικό  γραφείο)
Όποια απόφαση πάρει σε αυτό το θέμα το Ε.Κ.Α θα την σεβαστούμε.
Τέτοιες πρακτικές διασπούν την ενότητα της εργατικής τάξης και βοηθούν κατά λάθος αυτούς που επιτίθενται στα εργατικά δικαιώματα  και θέλουν την οικονομική κρίση να την πληρώσουν οι φτωχοί και οι εργαζόμενοι.
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΟΧΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
Η Απεργία στις 11η ΜΑΗ να είναι ενωτική και όλοι μαζί να παλέψουμε για την επιτυχία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ