Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ημερίδα για τον Αμβρακικό Κόλπο

Η διαπίστωση ότι η σημερινή κατάσταση του Αμβρακικού χαρακτηρίζεται τουλάχιστον «κακή» αποτέλεσε το σημείο αναφοράς των ομιλητών της προημερίδας που συνδιοργάνωσαν Πρέβεζα, Αρτα, Αμφιλοχία και Βόνιτσα η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και οι Δήμοι της περιοχής.Ανάμεσα στα όσα ακούστηκαν είναι οι επισημάνσεις του συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Δημήτρη Μπαρέλου για ην ελλειψη οξυγόνου κάτω από τα 15 μέτρα και τον εντοπισμό σημαντικών συγκεντρώσεων φυτοφαρμάκων στα ποτάμια της περιοχής.«Στον Αραχθο ανιχνεύθηκαν 7 απαγορευμένα φυτοφάρμακα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρέλος χαρακτηρίζοντας επίσης προβληματικές τις λιμνοθάλασσες Τσουκαλιό και Λογαρού.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαπιστώθηκε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση της πολιτείας έτσι ώστε ν’ αντιμετωπιστούν προβλήματα που αφορούν την προστασία του παράκτιου χώρου της χλωρίδας και της πανίδας, την αντιμετώπιση των ζητημάτων της ρύπανσης,την απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων, την υπεραλίευση αλλά και την ορθολογική διαχείριση του Αμβρακικού Κόλπου. 
Ο διευθυντής της ΕΤΑΝΑΜ Γιώργος Αρμπυρος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την προστασία του περιβάλλοντος –ανάμεσά τους και στους σταθμούς αυτόματης μέτρησης των ρύπων οι οποίοι υπέστησαν φθορές και σήμερα βρίσκονται σε αδράνεια.
Για το πρόβλημα της διαχείρισης μίλησε ο περιβαντολλόγος (πρώην δήμαρχος Πρέβεζας) Νίκος Γιαννούλης ο οποίος παρουσίασε τις βασικές παραμέτρους της..........
αξιοβίωτης –όπως ανεφερε- ανάπτυξης. Ο κ. Γιαννούλης μίλησε για πολιτική αδράνεια στο θέμα της διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου και έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να ζούμε σε βάρος των επόμενων γενεών.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του οικοσυστήματος καθώς και τις πηγές ρύπανσης οι οποίες επηρεάζουν τα ποτάμια και κατ’ επέκτασην στον Αμβρακικό Κόλπο.« Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε η διατήρηση και η ανάπτυξη του περιβάλλοντος πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα» τόνισε ο κ.Μπαϊλης ενώ ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικης Γιώργος Οικονόμου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι απαιτείται συστράτευση και ενότητα όλων των φορέων για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία έχουν διαταράξει το οικοσύστημα.Οι προτάσεις και τα συμπεράσματα των προημερίδων θα «κωδικοποιηθούν» και στην συνέχεια θα παρουσιαστούν σε κεντρική ημερίδα στην Αθήνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ