Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
 Ι.Π. Μεσολογγίου 27/05/ 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 24 Μαΐου στο Λουξεμβούργο, ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτυλίχτηκε μια ακόμα πράξη του πολυετούς δικαστικού αγώνα σχετικά με την έκτροπη του Αχελώου και το πάγιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας για ακύρωσή της.
Στην ακροαματική διαδικασία εκ μέρους της νομικής ομάδας των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας μίλησαν οι κ. Νίκος Αλιβιζάτος και Νίκος Χατζής, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν νομικοί εκπρόσωποι της περιφέρειας Θεσσαλίας, της ΔΕΗ, των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Υποδομών καθώς και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Καθ΄ ολη  τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκαν τα προδικαστικά ερωτήματα που απέστειλε το Συμβούλιο της Επικράτειας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Βάσει αυτών, το Δ.Ε.Ε. καλείται να αποφανθεί κατά πόσο η συνέχιση...... και η ολοκλήρωση της εκτροπής, όπως αυτή προβλέπεται από το νόμο 3481/2006, είναι συμβατή με τις διατάξεις της Κοινοτικής Οδηγίας 2000/60/ΕΚ για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Σημειωτέον, η εισαγγελέας Γιουλιάνε Κόκοτ  θα αναπτύξει τις προτάσεις της μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στα τέλη του έτους.

Το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κα Μαρία Φούντα,  παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Περιβάλλοντος και Υποδομών κ.  Νίκος Υφαντής καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.  Παναγιώτης Τσιχριτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ