Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η Σοφία Γιαννακά ρωτά την Υπουργό Παιδείας εάν πρόκειται να διατηρήσει την αυτονομία του το Πανεπιστημίο Δυτικής Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα το Πανεπιστήμιο Αγρινίου, κατέθεσε η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Εισηγήτρια του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Παιδείας, Σοφία Γιαννακά.
Η Βουλευτής στην ερώτησή της αναφέρει ότι η πρόσφατη έγκριση του πρώτου αυτόνομου τακτικού προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την επίτευξη της αυτοδύναμης διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας του. Η απουσία διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών στην Πανεπιστημιακή Σχολή Αγρινίου όμως, εμποδίζει την ενεργοποίηση του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελεσθεί καμία οικονομική λειτουργία.
Η κα Γιαννακά προσθέτει ότι τόσο το 1,5 εκατ. ευρώ του αυτονόμου προϋπολογισμού όσο και οι 230 χιλιάδες ευρώ που από ξεχωριστό κωδικό.......... έχουν προβλεφθεί για τη σίτιση των φοιτητών δεν μπορούν ουσιαστικά να διατεθούν.
 Το φοιτητικό εστιατόριο είναι έτοιμο να κλείσει από 1η Ιουνίου, καθώς δεν έχουν αποδοθεί πληρωμές το 2011, ενώ παράλληλα το προσωπικό δεν έχει λάβει μισθούς από το Μάρτιο, και υπάρχουν οφειλές και εξώδικα για τα ανεξόφλητα μισθώματα του ενοικίου όπου στεγάζεται η λέσχη. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διέκοψε  την οικονομική υποστήριξη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με άμεσο αποτέλεσμα τη σιωπηρή στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές υλικών, απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία των σχολών και της φοιτητικής μέριμνας.
Τέλος, η Βουλευτής απευθυνόμενη στην Υπουργό ερωτά εάν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση των ποσών όπου απαιτείται και εάν πρόκειται να διατηρήσει την αυτονομία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Πολιτικό Γραφείο
Σοφίας Γιαννακά
210-3709201-3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ