Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σχετικά με την επίσκεψη ευρωπαίων σοσιαλιστών στη Δυτική Ελλάδα

   ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τριχωνίδα θα επισκεφθούν Ευρωσοσιαλιστές στις 3 Ιουνίου, προκειμένου να συζητήσουν για τον πράσινο τουρισμό.
Καλό ακούγεται, αλλά στη συνέχεια μπερδεύει, γιατί οι εν λόγω πολιτικοί θα συζητήσουν σε καφετέρια της Δογρή ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Στην Τριχωνίδα με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από ένα από τα αυστηρότερα προγράμματα για το περιβάλλον, το life φύση,  έχει δημιουργηθεί το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ), το οποίο αποτελεί σταθμό για τα περιβαλλοντικά δεδομένα της Αιτωλοακαρνανίας, στηρίζει την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού με πράξεις και όχι με λόγια, συμβάλει στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των επισκεπτών για τις οικολογικές αξίες της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας με πόσιμο νερό.
Το ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, στην πρώτη ουσιαστικά διαμορφωμένη κάθετη πρόσβαση προς τη λίμνη, στη θέση Αμπάρια Παναιτωλίου.
Αν και το Κέντρο  είναι γνωστό από τις τοπικές αρχές και το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, απορούμε γιατί η παρουσία του αγνοείται συστηματικά από τους ιθύνοντες.
Μας γεννιέται δε η εξής απορία, πως είναι δυνατόν μια τέτοια συζήτηση να γίνει μέσα σε καφετέρια  και σε μια περιοχή όπου έχει παντελώς παρεξηγηθεί η έννοια της πράσινης ανάπτυξης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ