==► ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ: "Πολλαπλά εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή – Αποκαλυπτική η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών"  ==► ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ   ==► Κριτική και προτάσεις του Δημήτρη Τραπεζιώτη, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας  ==► Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για το Πολυτεχνείο  ==► ΣΥΡΙΖΑ: ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ  ==► ΓΕΑ: Κυριακή 24 Νοεμβρίου το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»  ==► Υπεγράφη η πρόσκληση για το καινούργιο πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους, 410 εκατ. ευρώ  ==► Μίλτος Ζαμπάρας Με Πείσμα και Όραμα: Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να κερδίσει μάχες  ==► Η ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ - Σχετικά με τη σύσταση “Ενεργειακών Κοινοτήτων"  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ντροπή να μιλάτε για ανάπτυξη όταν η οικονομία και η κοινωνία στενάζουν (βίντεο)  ==► “Όχι” σε μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, λέει το Μαξίμου   ==► Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ  ==► Χριστίνα Σταρακά: Ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση η ελληνική κτηνοτροφία - Απαιτείται εθνικό σχέδιο διάσωσης της και όχι «κούφια λόγια»  ==► ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: "Εμμονή στο λάθος" - Άρθρο στα “Νέα Σαββατοκύριακο”  ==► Δημιουργία, στην πόλη των Αγρινιωτών   ==► ΚΚΕ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ  ==► Η πολιτική ορθότητα εναντίον Πολάκη, η ανδροφοβία/μισανδρισμός της ελληνικής κοινωνίας και τα εκατομμύρια της Λινού  ==► Ο.Α.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ  ==► 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ  ==► Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ-νίας  ==► Η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ - ΑΔΜΗΕ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ  ==►   ==► Γιατί η Αριστερά δείχνει να μην έχει τόση απήχηση στην κοινωνία;  ==► Με πολλές ειδήσεις η παρουσία Λιβάνιου στην ΚΕΔΕ - Έρχονται αλλαγές σε ΟΤΑ & Περιφέρειες  ==► ΚΚΕ: Ανείπωτη θλίψη, συλλυπητήρια για το θάνατο του συντρόφου Νίκου Ζαραϊδώνη    By The best widgets

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ο Δήμος Μεσολογγίου προχωρά σε κινητοποιήσεις για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιοχής

ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ
Ι.Π.Μεσολογγίου 24/05/ 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Δημοτικών κοινοτήτων, Σύμβουλοι και Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων), καθώς και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων που συνεδρίασαν από κοινού για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα που απασχολούν το δήμο μας.
Στην πρόταση του – η οποία και υπερψηφίστηκε - ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ανέφερε πως είναι αναγκαίο τώρα «να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη στάση της ελληνικής πολιτείας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, οι οποίες μας θίγουν, μας απαξιώνουν και δημιουργούν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης πρόσθετα οικονομικά και ευρύτερα αναπτυξιακά προβλήματα στην περιοχή μας. Να δηλώσουμε δε  την αταλάντευτη θέλησή μας να αγωνιστούμε για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις στα ζητήματα αυτά».
Ακολούθως ιεράρχησε τις δέκα πιο σημαντικές αναπτυξιακές προτεραιότητες, όπως: «Την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και την υπεράσπιση της διοικητικής του αυτοτέλειας, τη μετατροπή του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ στον εκπαιδευτικό και επιστημονικό πυλώνα στον οποίο θα στηριχθεί η συγκρότηση και η λειτουργία ενός διεθνούς Τεχνολογικού - Ερευνητικού Πάρκου μελέτης των λιμνοθαλάσσιων οικοσυστημάτων, την ΙΔΡΥΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, τη στέγαση και λειτουργία της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στο κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου, την αλλαγή του καθεστώτος παραγωγικής αξιοποίησης των ιβαριών της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, την υπαγωγή του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ στο δήμο (όπως άλλωστε προβλέπει ο «Καλλικράτης»), τη θεσμοθέτηση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), για την ουσιαστική αξιοποίηση της παραλίας του Λούρου, την ίδρυση ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (σύμφωνα με την πρόταση που ήδη κατατέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), τη συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και την οριστική παύση του εγκλήματος της ΕΚΤΡΟΠΗΣ του ΑΧΕΛΩΟΥ».
Όσον αφορά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφασίστηκε:
1.    Να κηρυχτεί η 1η Ιουνίου, σε ημέρα πάνδημης αγωνιστικής διεκδίκησης των μεγάλων αναπτυξιακών ζητημάτων του δήμου. Την ημέρα αυτή θα σταματήσει κάθε οικονομική δραστηριότητα για δυο ώρες στο δήμο και θα διοργανωθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης.
2.    Να προσκληθούν άμεσα σε έκτακτη – ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ζητήματα αυτά, οι οκτώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού.
3.    Συμβολική κατάληψη του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου.
4.    Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας στο Μεσολόγγι.
5.    Διοργάνωση μεγάλης συμβολικής κινητοποίησης για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Μουσείου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ