Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Χριστίνα Σταρακά : Ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγρινίου δεν στηρίζει ουσιαστικά την τοπική οικονομία και δεν ενισχύει τις δομές υγείας

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021, έγινε κάτω από πρωτόγνωρες και δυσμενείς κοινωνικές, οικονομικές αλλά και διαδικαστικές συνθήκες. 
Σήμερα ο Δήμος μας αλλά και ολόκληρη η χώρα, βρίσκονται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία εξαιτίας της πρωτόγνωρης πανδημίας η οποία στο πέρασμά της αφήνει, εκτός από τις υγειονομικές και σοβαρές οικονομικές και.... κοινωνικές συνέπειες για τον τόπο μας. 
Η περιοχή μας χτυπημένη ήδη από μία μακροχρόνια οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την πανδημία, έχει περιέλθει σε μία αδιέξοδη κατάσταση, η οποία έχει φέρει τους επαγγελματίες της περιοχής μας σε τραγική οικονομική κατάσταση, σε σημείο μάλιστα που πολλές από τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της περιοχής μας οδηγούνται μοιραία σε οριστικό κλείσιμο. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο Δήμος Αγρινίου πρέπει να λάβει τα μέτρα του. 
Ιδιαίτερα στις μέρες μας λοιπόν, ο προϋπολογισμός πρέπει να περιγράφει το όραμα και τη στρατηγική της εκάστοτε δημοτικής αρχής για τη νέα χρονική περίοδο στην οποία αυτός αναφέρεται, καθώς και την μακροπρόθεσμη στρατηγική της. 
Ο προϋπολογισμός που παρουσίασε η δημοτική αρχή, δείχνει ότι η πανδημία (η έξαρση της ακριβέστερα), όπως και οι βραχυπρόθεσμες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της, δεν την έχουν απασχολήσει όσο θα έπρεπε. Υστερεί σε δυο βασικούς τομείς. 
Δεν στηρίζει την τοπική οικονομία και δεν ενισχύει τις δομές Υγείας. Είναι ένας προϋπολογισμός που ουσιαστικά κινείται εκτός πραγματικότητας. 
Εκτός από το μέτρο για τις απαλλαγές δημοτικών τελών, δεν προβλέπει άλλα μέτρα στήριξης. Δεν λειτουργεί προστατευτικά για εκείνους που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δεν δημιουργεί ελπίδα σε εκείνους που θέλουν να δουν έναν σύμμαχο στο πλάι τους. 
Η παράταξη μας προτείνει ο Δήμος να πάρει γενναίες αποφάσεις για να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Είναι χρέος μας να συνδράμουμε ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διατηρηθούν ζωντανές, να μην καταρρεύσει ο κορμός της τοπικής οικονομίας. 
Χωρίς παράλληλα, να παραμελήσουμε την ενίσχυση των δομών Υγείας σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Αγρινίου το οποίο είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας. 
Όταν βλέπουμε τη καθημερινή μάχη που δίνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου μας για να σώσουν συμπολίτες μας, φαντάζει αυτονόητη η ενίσχυση από τον Δήμο, ακόμη και αν δεν είναι στις αρμοδιότητες του. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε σε όλους αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν όρθια την ελληνική κοινωνία, ότι αναγνωρίζουμε το έργο τους και είμαστε κοντά τους. 
Χρειάζεται συνεργασία, διάλογος και κατάθεση προτάσεων από όλες τις δυνάμεις του τόπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ