Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Οι εμμονές της Κυβέρνησης απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες και στην κοινή λογική

Η Δυτική Ελλάδα ακολούθησε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις υπόλοιπες Περιφέρειες στο θέατρο του παραλόγου, διαμορφώνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ. Μέσα σε 15 λεπτά ο προϋπολογισμός 57.16 εκ € του προγράμματος εξανεμίστηκε με μόνο κριτήριο τη χρονική προτεραιότητα. Καμία κοινωνική προτεραιότητα, καμία ενεργειακή... προτεραιότητα. Μόνο μια λοταρία που εκθέτει το κύρος του τεχνικού δυναμικού της χώρας καθιστώντας τους Μηχανικούς διαγωνιζόμενους στην καταχώρηση στοιχείων και με σοβαρό κίνδυνο για την επαγγελματική και επιστημονική τους αξιοπρέπεια.
Η Κυβέρνηση επαίρεται για τη γρήγορη απορρόφηση παραγνωρίζοντας ότι το σύνολο του Τεχνικού Κόσμου, ανεξάρτητα από την κομματική του τοποθέτηση διαφωνεί με την πολιτική της. Δυστυχώς αλλά αναμενόμενα, η Περιφερειακή Αρχή σιωπά ένοχα μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα μιας και αποτελεί γνήσιο εκφραστή αυτής της πολιτικής.

Όμως η κοινωνική αναγκαιότητα είναι άλλη.

Όταν το ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα που αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του, είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό του μέσου Ευρωπαϊκού όρου, τότε δεν ψάχνεις ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση γρηγορότερα, αλλά το ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιες είναι εκείνες οι παρεμβάσεις οι οποίες θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τους εθνικούς ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς στόχους. Με αντικειμενικά κριτήρια, όπως το σύνολο του Τεχνικού κόσμου έχει υποδείξει στην Κυβέρνηση.
Δημιουργείς ένα πρόγραμμα ανοικτό με συνεχώς διαμορφούμενο προϋπολογισμό, με τακτές ημερομηνίες ορόσημο για την αξιολόγηση των προτάσεων, στο οποίοι οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους λαμβάνοντας υπόψη και τις δικές τους δυνατότητες. Κατ’ ελάχιστο, ακόμα και με την υφιστάμενη δομή του προγράμματος, δεν αφαιρείς την ιδιότητα του επιλαχόντα αιτούντα, ώστε σε πιθανή αναμόρφωση του προϋπολογισμού ή οριστικοποίησης των δικαιούχων και των αντίστοιχων προϋπολογισμών να μπορέσουν περισσότεροι πολίτες να ενταχθούν.
Δεν δημιουργείς στρεβλώσεις στην αγορά υπηρεσιών και στην αγορά υλικών και εμπορευμάτων με εποχική έξαρση ζήτησης. Προστατεύεις τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Δεν τον εκθέτεις στη δυναμική μιας αγοράς που βρίσκεται σε lockdοwn και προσπαθεί να βγάλει τα “σπασμένα” μιας ολόκληρης χρονιάς.

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι ο λαός ξεχνά εύκολα.

Ότι η πανδημία μπορεί να επισκιάσει την κρίση της κοινωνίας για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.
τι οι “λίστες” και τα “λεφτόδεντρα” θα την προστατεύουν για πάντα.
Κάνει λάθος και θα το διαπιστώσει, σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ