Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας καταγγέλλει ΔΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ για "ξέπλυμα" της κυβέρνησης στον πόλεμο της Συρίας


Στις 24-4-18 η ΑΣΕ κατέθεσε στο ΔΣ της Β ΕΛΜΕ ψήφισμα για την πολεμική επίθεση στη Συρία που κατάγγελλε το ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή και αναδείκνυε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του....
ΝΑΤΟ που ξεδιπλώνονται στην περιοχή.
Η πλειοψηφία του ΔΣ (ΔΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ) υπερψήφισαν κείμενο της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ-ΔΑΚΕ-ΠΕΚ) που ξεπλένει ουσιαστικά τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης που έδωσε γη και ύδωρ στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Συμφώνησαν να βγει κείμενο καταδίκης της επίθεσης, αρκεί να μην υπάρχει αναφορά στο ρόλο και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συμμετέχει με τα μπούνια , ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών.
ΝΤΡΟΠΗ!
Κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι αυτή η κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή προσφέροντας βάσεις, αεροπλάνα, υποβρύχια, πολεμικά πλοία, προσωπικό για τη φόρτωση των πυραύλων που εξαπολύθηκαν εναντίον της Συρίας. Ή ότι λίγες μέρες νωρίτερα αυτή η «αριστερή» κυβέρνηση συμφώνησε με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Σούδας.
Ο ξεπεσμός όμως αυτών των δυνάμεων δε σταματάει εδώ.
Φτάνουν στα όρια του εμπαιγμού και της γελοιότητας όταν με το ψήφισμά τους ζητάνε από την κυβέρνηση « … όχι μόνο να μη δώσει καμιά διευκόλυνση στα επιθετικά σχέδια….. αλλά και να πρωτοστατήσει σε φιλειρηνικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα».
Και βέβαια η κυβέρνηση πήρε ήδη τέτοιες «φιλειρηνικές πρωτοβουλίες» στέλνοντας στο νοσοκομείο τραυματισμένους έξι φοιτητές και συλλαμβάνοντας δύο κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής πορείας στην Αθήνα στις 16 Απρίλη.
Το αποκορύφωμα της υποκρισίας αυτών των δυνάμεων είναι ότι καλούν το ΥΠΕΠΘ…. να οργανώσει μέρα ενάντια στον πόλεμο στα σχολεία!!!
Αυτή δηλαδή κυβέρνηση που με τα ΜΑΤ προστατεύει με ζήλο το άγαλμα-απολίθωμα του Τρούμαν , του προέδρου που έριξε δυο ατομικές βόμβες και σκότωσε 200 χιλιάδες ανθρώπους, να κάνει και αντιπολεμικές φιέστες και εκδηλώσεις.
Η ΑΣΕ καλεί τους εκπ/κούς να ανοίξουν τη συζήτηση με τους μαθητές για τον πόλεμο , τις αιτίες και τους κινδύνους που απορρέουν απ΄ αυτόν, να αποκαλύψουν όλους τους συνενόχους του νέου εγκλήματος.
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ στη Συρία
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό κι αέρα.
27/4/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ