Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Το όνειρο παραμένει ζωντανό. Έστω και ραγισμένο…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
Πέρασε ακριβώς μισός αιώνας. Πριν από 50 χρόνια, στο Μέμφις του Τενεσί, ο εμβληματικός Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δεχόταν θανάσιμα πυρά, που θα του... στερούσαν τη ζωή μερικές ώρες αργότερα, όταν θα “γύριζε” η μέρα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν.
Ο κήρυκας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας παραμένει μέχρι και σήμερα μια από τις συναρπαστικές προσωπικότητες που γνώρισε η Αμερική, και επομένως ο κόσμος ολόκληρος. Και μάλιστα, σε μια εποχή κατά την οποία οι αδελφοί Κένεντι στον Λευκό Οίκο, αλλά και συνολικά ο πολιτικός κόσμος της υπερδύναμης, “γεννούσε” ιδέες και οδικούς χάρτες για ένα διαφορετικό μέλλον.
Στην επέτειο της δολοφονίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η ηχώ των ομιλιών του παραμένει άσβεστη. Και ανατροφοδοτεί το πείσμα για ένα καλύτερο μέλλον. 
Το όνειρο παραμένει ζωντανό. Έστω και ραγισμένο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ