Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Απολογισμός πεπραγμένων από Ν. Καραπάνο

«Αφήνουμε πίσω τη μιζέρια. Προχωράμε με γρήγορα βήματα στο μέλλον»
Απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο
 Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο ετήσιος Απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, παρουσία δημοτικών συμβούλων αλλά και...
πολυπληθούς κοινού.
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγαθάγγελο Κότσαλο να αναφέρεται στην άψογη λειτουργία του θεσμικού οργάνου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την σπουδαιότητα της συμμετοχής των αιρετών σε αυτό.

Ακολούθως ο Νίκος Καραπάνος καλωσόρισε τους δημοτικούς συμβούλους, προέδρους τοπικών κοινοτήτων και συμβούλων, εκπροσώπους υπηρεσιών, φορέων και συλλόγων καθώς και πολίτες, στο νέο χώρο ο οποίος όπως είπε ολοκληρώνει την μεγάλη παρέμβαση της Δημοτικής αρχής για συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών και της δραστηριότητας του Δήμου σε ένα χώρο.

«Ξεκινήσαμε αυτή την πορεία το 2014, έχοντας απέναντί μας συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών» σημείωσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ξεκινώντας την εισήγησή του, τονίζοντας ακολούθως ότι: «…Παραμένοντας πιστοί στις εξαγγελίες μας αλλά κυρίως στις συνειδησιακές μας επιταγές, για μια ακόμη χρονιά η δημοτική αρχή ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου, παραθέτει το δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της για τη χρονιά που μας πέρασε.

Βρισκόμαστε πλέον στον τέταρτο χρόνο της θητείας μας, υλοποιώντας και σχηματοποιώντας το όραμά μας, τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών και κυρίως μια στρατηγική δομημένη πάνω σε στόχους και με συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σ’ αυτή τη διαρκή προσπάθεια, έχουμε την πολύτιμη υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού- των υπαλλήλων του Δήμου μας -οι οποίοι καταθέτουν τις δυνάμεις τους καθημερινά και τους ευχαριστώ γι αυτό. Εάν επέλεγα μια φράση να χαρακτηρίσω το χρόνο που πέρασε, θα έλεγα πως «Αφήνουμε οριστικά πίσω τη μιζέρια». Έχουμε θέληση για γρήγορα βήματα στο μέλλον, για ρήξεις με φθαρμένες αντιλήψεις που κράτησαν δέσμιο αυτό τον τόπο επί σειρά ετών και κυρίως επιδιώκουμε βαθιές αλλαγές σε νοοτροπίες που κάθε άλλο παρά χρήσιμες μας είναι».
Μιλώντας για τους επιμέρους τομείς επεσήμανε πως: «Κάθε τομέας δραστηριότητας του Δήμου μας είναι ξεχωριστός. Έχει να επιδείξει τα δικά του αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο. Ξεκινώντας από το οικονομικό σκέλος και καταλήγοντας σε πολύ σημαντικές θεσμικές  παρεμβάσει. Οι παρεμβάσεις ήταν ορθολογικά κατανεμημένες, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.  Οι ανάγκες είναι πράγματι πολλές, αλλά η θέλησή μας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Συνεχίζουμε το έργο μας, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και στιγμιαίες δημιουργίες εντυπώσεων. Θέλουμε ουσία και αποτέλεσμα και όχι φευγαλέα πολιτικά «πυροτεχνήματα». Δεν είμαστε εδώ γι’ αυτό. Η δημοτική αρχή είναι αναπόσπαστο μέρος της τοπική κοινωνίας μας, προέρχεται και λειτουργεί μέσα σ’ αυτή, με απόλυτη διαφάνεια και υπηρετώντας τις αξίες που αντιπροσωπεύει αυτός ο τόπος.

   Αμέσως μετά ακολούθησε αναλυτική στοιχείων που αφορούν τον Οικονομικό τομέα, το Τεχνικό Πρόγραμμα, την Καθημερινότητα και το Περιβάλλον, την λειτουργία και δραστηριότητα των Νομικών Προσώπων του Δήμου (Πνευματικό Κέντρο, Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ΔΕΥΑΜ), τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στον Δήμο, τις Δημοτικές Ενότητες Αιτωλικού και Οινιαδών, καθώς επίσης τις θεσμικές διεκδικήσεις και κατακτήσεις που έγιναν πραγματικότητα τη χρονιά που πέρασε.
   Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ολοκλήρωσε την παρουσίαση του απολογισμού σημειώνοντας ότι: «Με αίσθημα ευθύνης, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα συνεχίζουμε ως δημοτική αρχή το έργο που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας.
Ένα έργο που έχει συσπειρώσει γύρω του πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, δικούς μας νέους ανθρώπους, με πρωτότυπες ιδέες και κυρίως διάθεση να τις κάνουμε από κοινού πράξη. Είμαστε δίπλα τους, με ανοικτό μυαλό και απαλλαγμένοι από στενές πολιτικές ή κομματικές αγκυλώσεις, που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει αυτό τον τόπο. Έχουμε ακλόνητη πίστη για την τελική επιτυχία του στόχου μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ