Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Επερώτηση Κούστα για τις μετακινήσεις υπαλλήλων Π.Ε. Αιτ/νίας και κλείσιμο δημοσίων ΚΤΕΟ Αγρινίου-Μεσολογγίου

Προς 
τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
κ. Απόστολο Κατσιφάρα
την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας κ. Χριστίνα Σταρακά
τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης κ. Δριβίλα Δημήτριο
Κύριε Περιφερειάρχα,
Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες
Μετά από συνεχή έγγραφα υπομνήματα του ΣΥ.Π.Ε.Α σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και κατόπιν ενημέρωσής μου από το Σωματείο των εργαζομένων στην Π.Ε. Αιτωλ/νίας θέτω τα παρακάτω ερωτήματα και προκαλώ την ευαισθησία  σας για συγκεκριμένες απαντήσεις.

  1. 1. Γνωρίζετε ότι οι εργαζόμενοι συνολικά στην Π.Δ.Ε έχουν μειωθεί κατά 40% από το 2010 μέχρι και σήμερα, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη δυσκολότερη η παροχή υπηρεσιών στους Πολίτες της Περιφέρειάς μας. Επιπλέον των δυσκολιών λειτουργίας των υπηρεσιών   προχωρήσατε στην  Π.Ε Αιτωλ/νίας  σε μετακινήσεις, αλλά και ενέργειες όπως οι τοποθετήσεις, επιφόρτιση με παράλληλα καθήκοντα υπαλλήλων χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή τους και την σύμφωνη γνώμη τους. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι  ή εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών βασίζεται στην με διαφανείς όρους και νόμιμες διαδικασίες διαχείρισης του προσωπικού σε θέσεις που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα.Γνωρίζετε επίσης ότι υπήρξε  απόφαση ακύρωσης – ανάκλησης ως παράνομων, από μεριάς του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων –  μετακινήσεων προϊσταμένων τις οποίες έχετε υπογράψει εσείς κ. Δριβίλα. Έγιναν μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους  στα πλαίσια της εφαρμογής  του νέου οργανογράμματος.
Εκτιμούμε ότι οι μετακινήσεις λειτούργησαν  αρνητικά αφού οι εργαζόμενοι στις ήδη αποδυναμωμένες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αποδιοργάνωσης, αισθάνονται απαξιωμένοι και δεν προκύπτει από πουθενά  η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλ/νίας.                                                                                                                                                                   

Παρά τα συνεχή αιτήματα του ΣΥΠΕΑ και τις καταγγελίες του για τις απαράδεκτες και με σκοπιμότητα μετακινήσεις που γίνονται     στην Π.Ε. Αιτ/νίας,  η  Περιφερειακή  αρχή  επανέλαβε  την παράνομη  απόφαση για μετακινήσεις  των  προϊσταμένων στη Διεύθυνση Διοικητικού – Oικονομικού.                                                                                                           
  1. 2. Γνωρίζετε κ. Δριβίλα – ως Αντιπεριφερειάρχης και συντονιστής του έργου της περιφερειακής αρχής –  ότι τέσσερεις μήνες τώρα το μεν  ΚΤΕΟ Μεσολογγίου έχει κλείσει τις πόρτες του αλλά και το ΚΤΕΟ Αγρινίου υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετείται ο έλεγχος αυτοκινήτων των πολιτών της περιοχής Μεσολογγίου-Ναυπάκτου και να οδηγείτε τους πολίτες παρελκυστικά στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ με   αποτέλεσμα να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις  με κόστος όσον αφορά στο χρόνο,  στη μετακίνηση και την ασφάλεια και έτσι η Περιφέρεια να στερείται εσόδων από  τα τέλη ελέγχου που θα  εισέπραττε;
Μετακινήσατε από το ΚΤΕΟ Αγρινίου κ. Δριβίλα  υπάλληλο-σε αντίθεση με επιθυμία του-από κρίσιμη και εξειδικευμένη θέση συντονιστή για την αναβάθμιση λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ Αγρινίου όταν κατά γενική ομολογία της υπηρεσίας κατάφερε να οργανώσει υποδειγματικά το ΚΤΕΟ Αγρινίου. Γιατί το κάνατε αυτό; Υπάρχει διάχυτη εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι είναι στοχευμένη η αδρανοποίηση των δημόσιων ΚΤΕΟ και οφείλω να σας το μεταφέρω!
Ερωτάσθε
ΑΜε ποια τεκμηρίωση υπηρεσιακών παραγόντων έγιναν ή γίνονται συγκεκριμένες  μετακινήσειςυπάρχουν αντικειμενικά μετρήσιμα κριτήρια, λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις των προϊσταμένων των τμημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών;                 Β. Γνωρίζετε κ. Σταρακά – ως διοικητική Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αιτωλ/νίας – έχοντας την ευθύνη για την  εξυπηρέτηση των πολιτών ότι οι συνεχείς αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού, τα παράλληλα καθήκοντα, οι ενστάσεις, οι καταγγελίες, οι προσφυγές δημιουργούν κλίμα έντασης και αναποτελεσματικότητας;                                                                                                          Γ. Κύριε Περιφερειάρχα κατά πόσο είστε διατεθειμένος να προχωρήσετε σε προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση των υπηρεσιών των Π. Ενοτήτων;
Δ. Πότε θα στελεχώσετε τελικά με το απαραίτητο προσωπικό τα δημόσια ΚΤΕΟ για να λειτουργήσουν ώστε να υπάρξουν έσοδα για την Περιφέρεια και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες;
 Για την Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας
Ο  ερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Κώστας  Κούστας
Χατζηλάμπρου Βασίλης, Γαβριηλίδης Κώστας, Κατσακούλης Βαγγέλης, Κολοβός Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ