Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Απάντηση Γ. Σωτηρόπουλου στις δηλώσεις του κ. Παναγιώτη Τσιχριτζή

Πριν αναφερθούμε στις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου του επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι στα πλαίσια της δεοντολογίας και του σεβασμού των θεσμών, δεν είναι ηθικό να χρησιμοποιούνται τα μέσα του επιμελητηρίου (email, ηλεκτρονικές επαφές μελών κ.λ.π) κατά τρόπο προνομιακό για την διεξαγωγή προσωπικής.....
προεκλογικής καμπάνιας.
Αυτά σε σχέση με την ηθική που πρέπει να διέπει τα πρόσωπα τα οποία διαδραματίζουν θεσμικό ρόλο.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα που έθιξε ο απερχόμενος πρόεδρος θα τονίσουμε απλά τα εξής:
1.      Πράγματι ο οικονομικός επόπτης υπογράφει τα εντάλματα δαπανών, μετά από τον έλεγχο και την σύμφωνη γνώμη των οικονομικών υπηρεσιών, αλλά δεν είναι όμως και εκείνος ο οποίος πραγματοποιεί τις δαπάνες, ή που χαράσσει την στρατηγική λειτουργίας του επιμελητηρίου. Την στρατηγική λειτουργίας η οποία καθορίζει το σύνολο των εσόδων και εξόδων, την χρησιμότητά τους καθώς και την ανταποδοτικότητα των δαπανών αυτών.
Η δέσμευσή μας λοιπόν είναι να αλλάξουμε την στρατηγική λειτουργίας, το ύψος, την ποιότητα και την ανταποδοτικότητα των δαπανών και όχι τον υπόχρεο από το νόμο για την υπογραφή τους.
2.      Σε ότι αφορά τις δαπάνες του προέδρου, δεν μιλήσαμε για έξοδα παράστασης, αλλά για την αποζημίωση που λαμβάνει και τα οδοιπορικά έξοδα.
Δεσμευτήκαμε λοιπόν ρητά ότι ο πρόεδρος δεν θα λαμβάνει αποζημίωση και ότι θα περιορίσει δραστικά σε σχέση με σήμερα τα οδοιπορικά έξοδα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις επαφές και την δράση του για την ανάπτυξη του επιμελητηρίου.
3.      Όχι μόνο δεν ισχυριστήκαμε ότι οι συνδρομές στο επιμελητήριο είναι υποχρεωτικές, αλλά αντιθέτως τονίσαμε ότι είναι «ανταποδοτικές χωρίς ανταπόδοση».
Δεσμευτήκαμε λοιπόν και εδώ ρητά για συγκεκριμένες δράσεις που θα βελτιώσουν την ανταποδοτικότητα και ότι ταυτόχρονα θα περιορίσουμε τις συνδρομές στο κατώτατο όριο που προβλέπει η υπουργική απόφαση 78030/30.12.2014, όπως για παράδειγμα τα 10 ευρώ για τις ατομικές επιχειρήσεις σε σχέση με τα 20 ευρώ που ισχύουν σήμερα.
4.      Η ρύθμιση οφειλών που αναφερθήκαμε δεν αφορά το τέλος του ΓΕΜΗ, αλλά την προαιρετική συνδρομή των μελών του επιμελητηρίου, που δεσμευτήκαμε να είναι στην κατώτερη βάση και μπορούν σύμφωνα με το άρθρο 75 παράγραφο 10 του ν. 4497/2017,(Νέος Νόμος) να ρυθμιστούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι επιχειρηματίες.
Επειδή σεβόμαστε το θεσμό που θέλουμε να υπηρετήσουμε και επειδή η ηθική μας δεν μας επιτρέπει αλλιώς, θα μιλάμε πάντα καθαρά και θα λέμε την αλήθεια χωρίς περιστροφές υπονοούμενα ή αστερίσκους σε κάθε πρόσκληση ή πρόκληση.    

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ  ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ