Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της συμφωνίας

Στο τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ψηφοφορία για το ποιοι βουλευτές τάσσονται υπέρ ή κατά της συμφωνίας του Eurogroup. Από αυτήν την ψηφοφορία απουσίασαν αρκετοί βουλευτές. Αποτέλεσμα; Το ένα τρίτο ψήφισε κατά και λευκά.
Από χτες το βράδυ φήμες και διάσπαρτες πληροφορίες κάνουν το γύρο του.... διαδικτύου.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 δήλωσε πως εκείνος χθες καταψήφισε και μέτρησε τουλάχιστον άλλους 30 βουλευτές που έκαναν το ίδιο! 

Αυτές οι δηλώσεις επιβεβαιώνουν και τις πληροφορίες πως λευκό ψήφισαν οι υπουργοί Π. Λαφαζάνης, Ν. Χουντής, Δ. Στρατούλης, Κ. Ησυχος, Νάντια Βαλαβάνη και Θ. Δρίτσας ενώ κατά ψήφισαν οι υπόλοιποι βουλευτές που συμμετέχουν στην αριστερή πλατφόρμα. Επίσης κατά ψήφισε και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία δεν παρευρισκόταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος επίσης έχει εκφράσει αντιρρήσεις για την συμφωνία.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός "Στο Κόκκινο" αναφέρει από την άλλη σε κεντρικό του άρθρο πως η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπερ της συμφωνίας

Μακρή: Θα ψήφιζα "παρών" στη λίστα

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πως θα είχε επιφυλάξεις για την ψηφοφορία αναφορικά με τη λίστα Βαρουφάκη, επισημαίνοντας πως θα ψήφιζε «παρών» εάν δεν αποχωρούσε από τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι δεν δόθηκε σε εμένα ο χρόνος για να μπορέσω να το μελετήσω. Υπάρχουν κάποια σημεία που διαφωνώ», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κείμενο Μηλιού-Λαπατσιώρα κατά κυβέρνησης

Αναλυτικά το άρθρο:
Μόνη διέξοδος η φυγή προς τα εμπρός!
των Σπύρου Λαπατσιώρα, Γιάννη Μηλιού και Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου

1. Εισαγωγή

Μία αποτίμηση της «μεταβατικής» συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου είναι ότι αποτελεί ανακωχή που επετεύχθη με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και αποδοχή από την άλλη πλευρά (των «θεσμών»). Στο επόμενο διάστημα, μέχρι το πέρας του τετραμήνου, θα διαμορφωθούν οι όροι διαπραγμάτευσης για την επόμενη συμφωνία. Αυτό κατά μία έννοια σημαίνει ότι δεν κρίθηκε τίποτα ακόμη. Όμως, η αποτίμηση αυτή είναι επισφαλής. Πρώτον, η ίδια η «μεταβατική» συμφωνία αλλάζει το συσχετισμό δύναμης. Δεύτερον, επειδή οι «εχθροπραξίες» θα συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του τετραμήνου (έλεγχος των δεσμεύσεων και επανερμηνεία των όρων της από κάθε πλευρά) απαιτείται να κατανοήσουμε πρώτα το τοπίο των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ