Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Βαρύτατες ποινές πρότεινε ο Εισαγγελέας για το πολύνεκρο ναυάγιο της Παλαίρου

Τις προβλεπόμενες από το νόμο βαριές ποινές με βάση το κατηγορητήριο πρότεινε πριν από λίγο ο Εισαγγελέας της έδρας στο Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας (Αγρίνιο), όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου που συγκλόνισε την κοινή γνώμη τον Νοέμβριο του 2013.
Να θυμίσουμε πως από το ναυάγιο με την βάρκα που αναποδογύρισε με... μετανάστες στις ακτές της Παλαιρου, είχαν πνιγεί δώδεκα συνολικά άτομα από την Συρία, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά.
Για την υπόθεση μετά από αναζητήσεις και επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνελήφθησαν έξι άτομα, ένας Αιγύπτιος, τρία αδέλφια από το Ξηρόμερο και η μητέρα τους, καθώς και ένας Σύριος, φερόμενος ως χειρίστης της μοιραίας βάρκας. Ειδικά ο Αιγύπτιος που συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2014 και χαρακτηρίζεται πολύ σκληρός κακοποιός, φερεται να εμπλέκεται συνολικά σε πέντε υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, για τις οποίες έχουν εκδοθεί ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης. Οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται αφορούν στις περιοχές της Θράκης, της Ροδόπης, της Παλίρου, της Αττικής και της Κορινθίας.

Στην σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης ο Εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή των ποινών με βάση το κατηγορητήριο για τον Αιγύπτιο διακινητή και τα δυο από τα τρία αδέρφια, για διακίνηση μεταναστών, πρόκληση ατυχήματος που επέφερε πολλαπλούς θανάτους κλπ , κατηγορίες που επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Για τη μητέρα και τον μικρότερο εκ των αδελφών προτείνεται η επιβολή ποινής για απλή συνέργεια που μπορεί να επισύρει ποινή έως δέκα χρόνια φυλάκισης. Τέλος για έναν ακόμη εκ των κατηγορουμένων, έναν Σύριο , που όπως φαίνεται συνεργάστηκε για την αποκάλυψη του κυκλώματος, προτάθηκε η απαλλαγή του.

Να σημειωθεί πως για την υπόθεση υπήρχε μαρτυρία για έναν ακόμη διακινητή , οδηγό αυτοκινήτου που μετέφερε σε ένα κομμάτι της διαδρομής μετανάστες με αυτοκίνητο, για το οποίο όμως δεν πρόεκυψαν στοιχεία.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου, με τις αγορεύσεις των τεσσάρων συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και την έκδοση της απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ