- Μετεγγραφή μόνο εάν οι σχολές είναι πανομοιότυπες
- Απαγορεύονται οι μετεγγραφές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά εάν δεν κατοικούν οι γονείς ή αδελφός που σπουδάζει
- Δεν έχουν δικαίωμα μετεγγραφής όσοι μπήκαν με το 10% από πέρυσι
Πρώτα απ' όλα για να πάρει κάποιος μετεγγραφή θα πρέπει η σχολή που ζητά να πάει να είναι σε πόλη όπου είτε κατοικούν οι γονείς του, είτε να είναι η πόλη όπου σπουδάζει ήδη κάποιο από τα αδέλφια του. Θα μπορεί να επιλέξει και σχολή κοντινής πόλης, όμως αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι σχολή της Αθήνας, του Πειραιά ή της Θεσσαλονίκης.
Η δεύτερη και ίσως σημαντικότερη αλλαγή είναι το γεγονός ότι η σχολή θα πρέπει να είναι πανομοιότυπη. Θα καθοριστούν αυστηροί κανόνες που θα καθορίζουν τις προϋποθέσεις. Οι σχολές δεν μπορεί να είναι απλά σχετικές αλλά πανομοιότυπες όπως τόνισε ο υπουργός.
Το τρίτο βασικό στοιχείο είναι ότι ο νόμος δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ. Δεν μπορούν δηλαδή να μετεγγραφούν ούτε επιτυχόντες περασμένων ετών, ούτε όμως και όσοι μπήκαν στα πανεπιστήμια με το 10%, όσοι δηλαδή κράτησαν βαθμολογία από πέρυσι.
Με τον τρόπο αυτό αναμένεται οι μετεγγραφές να περιοριστούν στο ελάχιστο, δηλαδή από τις 20.000 με 30.000 αιτήσεις που αναμένονται με τις παραπάνω αλλαγές αναμένεται να απορριφθούν τουλάχιστον τα 2/3.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...