Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «Καλώς ήρθατε στην κόλαση»

Δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα η νέα, μεταβατική κυβέρνηση του Αρσένι Γιατσένιουκ, στην Ουκρανία, και προχωρά στην ψήφιση ρατσιστικών και νεοφασιστικών νόμων, όπως είναι η απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος, η απαγόρευση χρήσης μειονοτικών γλωσσών και η αποποινικοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας. Ταυτόχρονα ο νέος πρωθυπουργός προειδοποίησε και για την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας«Πρόκειται να λάβουμε εξαιρετικά αντιλαϊκά μέτρα, καθώς η......προηγούμενη κυβέρνηση και ο προηγούμενος πρόεδρος ήταν τόσο διεφθαρμένοι, που η χώρα βρέθηκε σε απελπιστικά δεινή οικονομική κατάσταση. Βρισκόμαστε στο χείλος της καταστροφής και αυτή είναι μια κυβέρνηση αυτοχείρων. Οπότε, καλωσήρθατε στην κόλαση!»δήλωσε ο Γιατσένιουκ! Ο 39χρονος Γιατσένιουκ, μέλος του Κόμματος «Πατρίδα» της Γιούλια Τιμοσένκο και εκλεκτός των ΗΠΑ (αυτόν είχε επαινέσει η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ όταν είχε πει τα... «γαλλικά» της για την ΕΕ), τέθηκε επικεφαλής της κυβέρνησης "εθνικής" ενότητας, η οποία θα κυβερνήσει τη χώρα μέχρι τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 25 Μάη. Η κυβέρνηση είναι προϊόν συνεργασίας όλων των αστικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικιστικών - φασιστικών («Ελευθερία» και «Δεξιός Τομέας»), που αποτέλεσαν την ομάδα κρούσης στις συγκρούσεις των προηγούμενων ημερών και συνεχίζουν να προκαλούν πάνοπλοι στους δρόμους.
*Σχέδιο απόφασης για την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας.
*Σχέδιο ψηφίσματος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβιετικής κατοχής.
*Κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε τη ναζιστική προπαγάνδα.
*Διορισμό ως υπουργού Εσωτερικών του ακροδεξιού Αβάκοφ και διορισμό των μελών της νεοναζιστικής ομάδας «Δεξιός Τομέας» στο Υπουργείο αυτό.
*Σχέδιο απόφασης για το «Πάνθεον των εθνικών ηρώων».
*Σχέδιο διατάγματος για την εισαγωγή δημοσιονομικών περιορισμών.
*Σχέδιο ψηφίσματος για απόδοση τιμών στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των ειρηνικών διαδηλώσεων.
*Σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του κόμματος "Svoboda" Α.Mahnitskogo στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.
*Σχέδιο Νόμου για τα καθήκοντα του Προέδρου της Ουκρανίας.
*Σχέδιο απόφασης για τον διορισμό μέλους του (φιλογερμανικού) κόμματος "UDAR" ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας.
*Σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας. (Στη θέση τους προσλαμβάνονται μέλη των ακροδεξιών ομάδων).
*Σχέδιο απόφασης κατάργησης του δικαιώματος των μειονοτήτων στη χρήση της γλώσσας τους. Απαγορεύθηκαν τα Ρωσικά, τα Ρουμανικά, τα Ουγγρικά και τα Ελληνικά.
Ήδη σε τρεις περιφέρειες της χώρας έχει απαγορευθεί η λειτουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κόμματος του πρώην προέδρου Β. Γιανούκοβιτς, ενώ δεν έχουν σταματήσει οι επιθέσεις σε πολλά κτίρια του Κομμουνιστικού Κόμματος απο ακροδεξιούς και νεοναζί. 
Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν, καταδίκασε τα μέτρα για την απαγόρευση της χρήσης των μειονοτικών γλωσσών όπως τα ρώσικα, τα ρουμάνικα, τα ουγγρικά και τα ελληνικά που αποφάσισε η Ουκρανική Βουλή, και ιδιαίτερα τη ρωσική που μιλά η μισή χώρα.
Ξυλοδαρμούς και απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από τη νεοναζιστική οργάνωση του Δεξιού Τομέα κατήγγειλε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο.  
Τα οικονομικά της χώρας βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και η χώρα είναι ουσιαστικά ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία ζήτησε σήμερα βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την προετοιμασία ενός προγράμματος, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ουκρανική κυβέρνηση σύντομα θα έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο Στέπαν Κούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, που καταγράφει αυξητικές τάσεις μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Νοέμβριο.
«Υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΝΤ, υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και τους καλέσαμε να έρθουν στην Ουκρανία να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας», πρόσθεσε ο Κούμπιφ.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης θα υιοθετηθεί «αύριο ή μεθαύριο» και ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα παρέμβει στην αγορά ξένου συναλλάγματος για να εμποδίσει την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος, του γρίβνα, τις επόμενες ήμερες.
Η ψηφοφορία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Το μοναδικό ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι: «Τάσσεστε υπέρ της κρατικής ακεραιότητας της Κριμαίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας;».
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κοινοβουλίου, 61 από τους 64 βουλευτές που ήταν παρόντες ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Το κοινοβούλιο της Κριμαίας έχει συνολικά 100 βουλευτές. Εξάλλου το κοινοβούλιο καθαίρεσε την τοπική κυβέρνηση έπειτα από μια ψηφοφορία που διεξήχθη επίσης κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 
Σε μήνυμά του, ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Πετρό Σιμονένκο προς τους συντρόφους του στο Κόμμα, κάνει λόγο για δραματικές στιγμές στην ιστορία της χώρας, για πραξικόπημα και για ωμή παρέμβαση της Δύσης στα εσωτερικά της χώρας. Καλεί δε σε ετοιμότητα και συπείρωση
Κοινή ανακοίνωση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, η οποία συντάχθηκε από το ΚΚΕ και το Γερμανικό ΚΚ και την οποία μέχρι στιγμής έχουν συνυπογράψει 21 κόμματα, καταδικάζει την εμπλοκή ΗΠΑ και ΕΕ κι εκφράζει τη συμπαράσταση στους κομμουνιστές της Ουκρανίας.
«Στην πολιτική "επιφάνεια" αναρριχήθηκαν, με τη βοήθεια ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί, που εκτός από τις καταστροφές των γραφείων των αντιπάλων τους, μεθοδεύουν ακόμη πολιτικές διώξεις και απαγορεύσεις κομμάτων, πρώτα απ' όλα κατά των κομμουνιστών, ακόμη και ρατσιστικά νομοθετήματα σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, όπως αυτά που ισχύουν τα τελευταία 20 χρόνια στις χώρες της "ευρωπαϊκής" Βαλτικής, με την απροκάλυπτη πολιτική στήριξη της ΕΕ», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.
Τα κόμματα που συνυπογράφουν την Κοινή Ανακοίνωση:
- Εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και αλληλεγγύη τους στους κομμουνιστές της Ουκρανίας «πρώτα απ' όλα σ' αυτούς που σε πολλές περιπτώσεις κατέβηκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα μνημεία του Λένιν και τα άλλα σοβιετικά κι αντιφασιστικά μνημεία, τα οποία βρέθηκαν στο "στόχαστρο" της ιδεολογικής "εκκαθάρισης" της Ιστορίας, που επιχειρούν οι εθνικιστικές- φασιστικές ένοπλες ομάδες».
- Καταδικάζουν τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την απροκάλυπτη εμπλοκή τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και για την «άμεση στήριξη που παρείχαν και παρέχουν στις ένοπλες φασιστικές ομάδες, στηρίζοντας έναν ιστορικό ρεβανσισμό, σε βάρος των αποτελεσμάτων του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, μετατρέποντας τον αντικομμουνισμό σε επίσημη πολιτική τους», καθώς και για την προώθηση «της διαίρεσης του λαού της Ουκρανίας με τις σχεδιαζόμενες διώξεις σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού της χώρας».
- Σημειώνουν πως οι εξελίξεις στην Ουκρανία συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ και είναι αποτέλεσμα του «σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας» και υπογραμμίζουν ότι «ο λαός της Ουκρανίας, όπως κι όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, της μιας ή της άλλης λυκοσυμμαχίας».
Τα κόμματα που συνυπογράφουν το κείμενο είναι: Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας, Κόμμα Εργασίας Αυστρίας, Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Πόλος Κομμουνιστικής Αναγέννησης Γαλλίας, Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά, Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού, Κόμμα Εργατών Μπαγκλαντές , Δημοκρατικό Προοδευτικό Βήμα Μπαχρέιν, Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας, Ένωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ