Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ 24/2/2014
H Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου, στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 24/2/2014 μπροστά σε μια σειρά σοβαρά θέματα από τα 41 της ημερήσιας διάταξης, έκανε ερωτήσεις, πήρε το λόγο, έκανε ενστάσεις, παρατηρήσεις και παρουσίασε τη θέση της…  Κανένας άλλος δημοτικός σύμβουλος δε πήρε το λόγο, πλην της αντιδημάρχου κυρίας......
Κ.Κ. η οποία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το θέμα της εκμίσθωσης Internet café, για το οποίο τοποθετήθηκε.    
Για τη Δημοτική Λαχαναγορά για την «εκμίσθωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός της» και «για την παραχώρηση της χρήσης καταστήματος προς την Τριχωνίδα Α.Ε. ….» ήμασταν σαφείς και ξεκάθαροι. Η παρέμβαση μας άσκησε πιέσεις και καθυστερήσαμε ενέργειες που πάνε πίσω τη σωστή χρήση της και εννοούμε το internet café.
Ας δούμε όμως την ουσία…
Κατ αρχάς ζητήσαμε να έρθει ολοκληρωμένη η συζήτηση, ολοκληρωμένο σχέδιο, για το τι σκοπεύουν να φτιάξουν, το τι θέλουμε να κάνουμε με τη Δημοτική Λαχαναγορά, όσον αφορά τη χρήση της. Ποιο το σκεπτικό τους ;Ποια θα είναι η χρήση του κτηρίου; Θέλουμε να την αξιοποιήσουμε «ανταποδοτικά;» oπως είπε ο κ. Δήμαρχος; Θέλουμε να βγάλουμε χρήματα; Από ποιανού τα χρήματα θα συντηρείται και θα λειτουργεί;;
Η Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε οτι δεν μπορεί να έρχεται η συζήτηση τμηματικά στο Δ.Σ. για την κάθε χρήση αίθουσας ξεχωριστά. Αναφέρθηκε ότι στο επόμενο Δ.Σ. θα συζητήσουμε για τους δύο τελευταίους χώρους που απομένουν. Γιατί τόση βιασύνη άραγε;;; Τόσο καιρό περιμέναμε να αποπερατωθεί το έργο. Μήπως ήρθαν οι εκλογές; Ο κόσμος πρέπει να ξέρει για να αποτρέψουμε τα χειρότερα… Στο τέλος θα μας πούνε ότι δε χωράει κάτι άλλο εκεί και ότι αργήσαμε….
Η Δημοτική Λαχαναγορά, το λέει και η λέξη… είναι Δημοτική Λαϊκή περιουσία. Ανήκει στο λαό της πόλης μας, στη νεολαία. Καμία «επιχειρηματική δραστηριότητα» δε θέλουμε στο κτήριο. «Καμία εμπορευματοποίηση του χώρου.» Κανένα μίσθωμα σε ιδιώτη. Οι δημόσιοι χώροι δεν μπορεί να νοικιάζονται. Η Δ. Λαχαναγορά δεν είναι «ΜΑΓΑΖΙ». Να δοθούν χρήματα τώρα από τον κρατικό και Δημοτικό προϋπολογισμό, χωρίς άλλη φορολογία που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού. ΝΑ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΙNTERNET CAFE «Η ζωή» και η «κίνηση» στο κτήριο, όπως ισχυρίζονται δεν εξασφαλίζεται με καφέ, για να παίρνουν το ενοίκιο από ιδιώτη…! Αυτή κι αν είναι επιχειρηματική δραστηριότητα! Καφετέριες υπάρχουν στην πόλη μας και στη γύρω περιοχή πάρα πολλές, δεν είναι ζήτημα ανάγκης και προτεραιότητας για το λαό, ούτε ανάπτυξης! Την είδαμε την «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται χρόνια τώρα… Είναι ανάπτυξη των λίγων, των μονοπωλιακών ομίλων, που ροκανίζουν τα χοντρά πακέτα του ΕΣΠΑ, και άλλων παλιότερων προγραμμάτων….
Εν έτει 2014,  το internet έχει μπει σε «κάθε σπίτι…»  Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή, την παράταξη τόσο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλή το Δήμαρχο όσο και της ΝΔ, των οποίων η πολιτική ταυτίζεται, γιατί ψηφίσανε να λειτουργεί με τη λογική της «ανταποδοτικότητας».
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ…ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ, ΕΤΣΙ ΘΑ «ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ».
 Οι εργαζόμενοι που θα εργάζονται εκεί να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία με ασφαλιστικά δικαιώματα και μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους, και όχι να δουλεύουν σαν «σύγχρονοι δούλοι» με μισθούς πείνας, για λίγους μήνες. Η Δ. Λαχαναγορά δε μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί σαν «επιχείρηση». Να αξιοποιηθεί ολοκληρωτικά προς όφελος του λαού της περιοχής για χρήσεις πολιτισμού, άλλες δραστηριότητες, και να μην δεσμευτούν τα πολύτιμα 115τ.μ. για «Κέντρο Πληροφόρησης» της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Ανώνυμη Εταιρεία που διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά κονδύλια και πρόεδρός της είναι ο κ. Δήμαρχος. Δε μας λείπει η «πληροφόρηση τους», « τα εκθετήρια και οι ημερίδες τους για την προβολή των τοπικών προϊόντων». Καλύτερα είναι να ακούσουν τους αγρότες που ήδη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ,που τους ξεκληρίζει η ΕυρωΕνωσιακή πολιτική της Κ.Α.Π που στηρίζουν και υλοποιούν σε Δήμο και Περιφέρεια.
Τα προϊόντα αυτά να προβληθούν σε άλλο κτήριο. Εξάλλου υπάρχει θέση στο Επιμελητήριο. Όχι στη Δ. Λαχαναγορά και όχι από την γνωστή αυτή Ανώνυμη Εταιρεία.
Να στεγαστούν συμπληρωματικά πολιτιστικές δραστηριότητες των πολλών τμημάτων του Δήμου που δεν έχουν χώρους να κάνουν μάθημα. Να βρουν στέγη υπάρχοντα τμήματα – να δημιουργηθούν νέα. Αυτά θα φέρουν «ζωντάνια» και πάνω απ όλα πολιτισμό και μορφωτική δραστηριότητα. Να μην μπουν «γραφεία» εκεί. Προτάσεις υπάρχουν και η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε σε αυτές. Να παρθούν υπόψη οι συμβουλές και οι παρατηρήσεις των ανθρώπων που δουλεύουν στον πολιτισμό και έχουν άμεση γνώση και σχέση με τον πολιτισμό στο Δήμο Αγρινίου. Να ζητηθεί γνώμη. Στον πολιτισμό δεν χωράνε «ανταποδοτικότητες» Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Γι αυτό κανένα εισιτήριο να μην μπει, ούτε στη Γλυπτοθήκη που πρόκειται να γίνει στη Λαχαναγορά, ούτε πουθενά.
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.

Η Δημοτική Αρχή και η προηγούμενη και η σημερινή, έχει δεσμευτεί στις αντιστασιακές οργανώσεις για μουσείο ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Είναι χρέος μας να γίνει! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Για τη Μαριά Δημάδη, που «δεν ήταν πλατεία», για τους 3 απαγχονισμένους στην κ. Πλατεία και τους 117 εκτελεσμένους στην Αγία Τριάδα, την πλούσια αντιστασιακή – αγωνιστική δράση του λαού, τους εκατοντάδες επώνυμους και ανώνυμους που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στον Γερμανο-Ιταλό κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του…. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση χρόνια τώρα έχει αυτό το αίτημα πάλης. Χώρος υπάρχει. Αν δεν τον γεμίσουν με καφετέριες και άσκοπης χρήσης αίθουσες για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις κάποιων, θα έβρισκε χώρο (παράδειγμα λέμε) και για ένα μικρό, έστω, Μουσείο Καπνού για την ανάδειξη της αγωνιστικής ιστορίας τη πόλης μας.
Η ΛΑ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ, με τους Δημοτικούς Συμβούλους της, μαζί με την αγωνιστική δράση του λαού θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της , παρά τον αρνητικό συσχετισμό που υπάρχει στο Δ.Σ. να αποτρέψει ενέργειες που εμπορευματοποιούν τη χρήση της Λαχαναγοράς, που  βάζουν την λογική της «ανταποδοτικότητας» και «επιχειρηματικότητας», των φόρων, της ενοικίασης μαγαζιών στο χώρο, εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας για δωρεάν λαϊκό πολιτισμό.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ – ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΘΩΜΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ.
ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ


Αγρίνιο 26/2/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ