Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Οδυνηρές εκπλήξεις για τους δικηγόρους απο τις φορολογικές δηλώσεις για το 2014


Οδυνηρές εκπλήξεις περιμένουν τους δικηγόρους, αλλά και όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2014, που αφορούν τα εισοδήματα του έτους 2013.
Με το νέο φορολογικό καθεστώς για τα εισοδήματα του έτους 2013 καθιερώνεται νέα......
αυτοτελής φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και με φορολογικό συντελεστή 26% για εισόδημα μέχρι 50.000 ευρώ και 33% για το πάνω από το ποσό αυτό εισόδημα.
Αυτό σημαίνει ότι δικηγόρος με καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 3.120 ευρώ, ενώ για το ίδιο εισόδημα το έτος 2012 κλήθηκε να πληρώσει, βάσει των φορολογικών συντελεστών του έτους αυτού, φόρο μόνο 700 ευρώ ή και λιγότερο, αν στο πρόσωπό του συνέτρεχαν και οι ισχύουσες φοροαπαλλαγές, όπως ασφάλιστρα υγείας και σύνταξης, ενοίκιο κυρίας κατοικίας, δίδακτρα ξένων γλωσσών κλπ.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια βόμβα κυριολεκτικά στον οικονομικό προγραμματισμό των δικηγόρων, αλλά και των άλλων ελευθέρων επαγγελματιών, που λόγω της κρίσης και της συμπίεσης των εισοδημάτων τους, δηλώνουν οι περισσότεροι εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, καθώς φέτος θα κληθούν να καταβάλλουν πενταπλάσιο σχεδόν φόρο από αυτόν που κατέβαλαν πέρσι.
* Η Έμη Μασσαλή, είναι δικηγόρος παρ’ Εφέταις, απόφοιτος της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary Univeristy).
Είναι υποψήφια σύμβουλος ΔΣΑ με το συνδυασμό «Σύγχρονη Δικηγορία»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ