Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σε ανοιχτή σύσκεψη καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρίνιου καλεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 Μαρτίου 2014 στις 6:30 μμ στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νιας σε ανοιχτή πανεμπορική σύσκεψη. Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν να κάνουν με τον ΟΑΕΕ, χρέη , περίθαλψη , δικαστική δράση, φορολογικό, επαγγελματική στέγη- κ.α.
Αναλυτικά το κάλεσμα του ΕΣΑ:

Α) ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ           
1)      Καταργήθηκε το αφορολόγητο. Οι έμποροι φορολογούνται με 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ, από το πρώτο ευρώ.
2)      Η φορολόγηση ισχύει και για το τεκμαρτό εισόδημα, το εισόδημα δηλαδή που υπολογίζει το κράτος ότι έχει ο φορολογούμενος για την διαβίωσή του, το σπίτι του, το αυτοκίνητό του. Άσχετα λοιπόν με το κέρδος που θα δηλώσει ο έμπορος από τη δραστηριότητά του, θα φορολογηθεί για: διαβίωση, κατοικία, αυτοκίνητο.
3)      Το τέλος επιτηδεύματος είναι 650 ευρώ και 600 ευρώ για κάθε υποκατάστημα.
4)      Οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι 30-6-2014.
5)      Τα τιμολόγια αξίας 500 ευρώ και άνω πρέπει να εξοφλούνται με τραπεζική συναλλαγή αλλιώς δεν θα υπολογίζονται ως έξοδα .
6)      Μέχρι τις 15 κάθε μήνα πρέπει να υποβάλλεται μηνιαία κατάσταση συναλλαγών.
7)      Οποιαδήποτε μεταβολή του μητρώου πρέπει να γνωστοποιείται μέσα σε 10 μέρες. Πέραν των 10 ημερών επιβάλλεται πρόστιμο 1000 ευρώ.
8)      Μη υποβολή ή εκπρόθεσμη υποβολή Φ.Π.Α.- Φ.Μ.Χ.- Φορολογικής Δήλωσης, επιφέρει πρόστιμο 1000 ευρώ. Μη πληρωμή του φόρου επιφέρει 10% του ποσού πρόστιμο αν πληρωθεί 2 μήνες μετά την λήξη της προθεσμίας, 20% ένα χρόνο μετά, 30% δύο  χρόνια μετά.
9)      Το ετήσιο επιτόκιο των οφειλών στη Δ.Ο.Υ. είναι 8.76%.
Μέχρι τις 25-2-2013 πρέπει να κατατεθεί η εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. του 2013.
Σ’ αυτή τη δήλωση πρέπει να αναφέρονται τα ποσά των ασφαλίστρων που πληρώθηκαν στον ΟΑΕΕ το 2013, για να εκπίπτουν ως έξοδα.
 ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα φορολογηθούμε βάση του τεκμαρτού εισοδήματος και για το 2013!!! 
 
Β) ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Οι έμποροι που είναι ανασφάλιστοι λόγω οφειλής στον ασφαλιστικό τους φορέα, δικαιούνται βιβλιάριο υγείας  για δωρεάν νοσοκομειακή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είτε έχουν προχωρήσει σε διακοπή εργασιών είτε όχι.
Αφορά όσους η κατάσταση της υγείας τους απαιτεί νοσηλεία ή χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποκλειστικά λόγω εγκυμοσύνης ή ανίατου ή χρόνιου νοσήματος.
Απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1)      Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/1986 (έντυπο υπηρεσίας).
2)      Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου κάθε ενήλικου μέλους.
3)      2 φωτογραφίες για κάθε μέλος.
4)      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από Δήμο / Κοινότητα που ανήκετε).
5)      Επικυρωμένα αντίγραφα Εκκαθαριστικού Εφορίας και Ε1 έτους 2013 καθώς και Ε9, Ε2, αν προκύπτουν ακίνητα.
6)      Αποδεικτικό πληρωμής προνοιακού επιδόματος.
7)      Απόκομμα ΟΓΑ (επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα ή σύνταξη).
8)      Βεβαίωση ΙΚΑ-ΟΑΕΕ ότι δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
9)      Φωτοαντίγραφο Κάρτας Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για τα ικανά προς εργασία άτομα (οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας θεωρημένης για ένα έτος, θα προσκομίζουν βεβαίωση ΙΚΑ από την από την οποία θα προκύπτει ότι πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις της παρ. 4 του άρθρου 5 του Ν. 6768/1999).
10)  Ιατρική Γνωμάτευση κρατικού νοσοκομείου εάν υπάρχει πρόβλημα υγείας.

Διεύθυνση: Ε.Ο. Πατρών – Ιωαννίνων, Αγρίνιο, τηλ.:2641363410


 
Γ) ΕΝΤΑΞΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ  ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Οι ανασφάλιστοι έμποροι δικαιούνται να ενταχθούν στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Προσφέρονται υπηρεσίες από εθελοντές γιατρούς και φάρμακα υπάρχουν από προσφορές εθελοντών.
Επίσης παρέχονται δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο και δωρεάν συμβουλευτική από Κοινωνικό Λειτουργό.

Απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1)      Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
2)      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
3)      2 φωτογραφίες.
4)      Φωτοτυπία προηγούμενου βιβλιαρίου.
5)      Βεβαίωση από ασφαλιστικό φορέα.
6)      Εκκαθαριστικό.

Διεύθυνση: Κ. Παλαμά 20,Αγρίνιο, τηλ.: 2641033582 







Σε κάθε περίπτωση απευθυνθείτε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινωνικού Ιατρείου και της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου για περισσότερες πληροφορίες.
 
Δ) ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία αναστέλλονται έως 31-12-2014.
Παρ’ όλα αυτά οι δανειολήπτες πρέπει μέχρι 28-2-2014 να καταθέσουν στις τράπεζες μια υπεύθυνη δήλωση για να υπαχθούν στον Ν.4224/2013 και στη συνέχεια μέχρι 31-3-2014 να προσκομίσουν σε κάθε τράπεζα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία θα πιστοποιούν την οικονομική και περιουσιακή τους κατάσταση.
Οι δανειολήπτες προκειμένου να καλυφθούν από την προστασία του σχεδίου νόμου απέναντι στους πλειστηριασμούς πέραν του ενός έτους,  για το οποίο καλύπτει ο Ν.4224/2013, θα πρέπει να κάνουν υπαγωγή στον Ν.4161/2013.


Ε) ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Η τροποποίηση του Υπ. Ανάπτυξης προβλέπει 3ετή διάρκεια σε μισθωτήρια που θα συνάπτονται μετά την ψήφιση του υφιστάμενου νόμου, προβλέποντας ωστόσο καθεστώς προστασίας για τις υφιστάμενες επαγγελματικές μισθώσεις ως τη λήξη τους.
Επίσης θα περιορίζεται και η διαφορά στο ύψος των αποζημιώσεων που οφείλουν οι ιδιοκτήτες και οι ενοικιαστές για την πρόωρη λύση της μίσθωσης.
Σήμερα για τους ιδιοκτήτες είναι 24 μισθώματα ενώ για τους ενοικιαστές 1 μίσθωμα.      


 
ΣΤ) ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ

Το Υπ. Ανάπτυξης στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φορέα εξωστρέφειας, κατέθεσε τροπολογία για τις εμπορικές μισθώσεις. Επί της αρχής το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και η ΔΗΜ.ΑΡ. δήλωσαν «παρών», τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι».

Ειδικότερα, προβλέπεται :
Ελάχιστη διάρκεια για τις νέες εμπορικές μισθώσεις η 3τίαέναντι της 12ετίας που ίσχυε. Για τις υφιστάμενες μισθώσεις εξακολουθεί να ισχύει το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή η 12ετίας.Ξεχωρίζουν τις παλιές από τις νέες μισθώσεις, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλοιό σε περίοδο συνεχούς κινητικότητας στην επαγγελματική στέγη. Τώρα ο μαγαζάτορας θα το σκέφτεται διπλά να αλλάξει στέγη καθώς η επιλογή του θα είναι ή να ενδώσει στο υψηλό ενοίκιο ή να χάσει την προστασία της 12ετίας.
Δυσκολεύει η δυνατότητα καταγγελίας της μίσθωσης από τον ενοικιαστή. Οι ενοικιαστές μπορούν να καταγγείλουν τη μίσθωση δύο χρόνια μετά την έναρξή της με εξάμηνη προειδοποίηση του ιδιοκτήτη και με καταβολή αποζημίωσης τεσσάρων ενοικίων.Υπενθυμίζεται ότι με το καθεστώς που ισχύει έως τώρα οι ενοικιαστές μπορούσαν να καταγγείλουν τη μίσθωση έναν χρόνο μετά την έναρξή της με τρίμηνη προειδοποίηση και με αποζημίωση ίση με ένα ενοίκιο.
Περιορίζονται οι αποζημιώσεις για λύση της μίσθωσης λόγω ιδιόχρησης ή ανοικοδόμησης. Συγκεκριμένα οι αποζημιώσεις για ιδιόχρηση καθορίζονται σε 8 ενοίκια (από 16 που ήταν ως τώρα) και για ανοικοδόμηση σε 6 ενοίκια (από 12). Με απόφαση του Δικαστηρίου, μπορούν να αυξάνονται αντίστοιχα έως και σε 15 ενοίκια για ιδιόχρηση (από 30 που ίσχυε με τον προηγούμενο καθεστώς) και 9 για ανοικοδόμηση (από 18).

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ