Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Με νέα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφου επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο θέμα της μαρίνας Μεσολογγίου


18/02/2013 
Την ερώτηση υπογράφουν οι: 
Τριανταφύλου Μαρία, Βαρεμένος Γιώργος, Δρίτσας Θοδωρής, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Στρατούλης Δημήτρης. 
Η ερώτηση αναλυτικά: 
Προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Αιγαίου 

Τα προβλήματα που αφορούν στο έργο της Μαρίνας Μεσολογγίου συνεχίζονται και εντείνονται. 
Στο χώρο της Μαρίνας συνεχίζει τις εργασίες της η εταιρεία «Μαρίνα Α.Ε.», παρόλο που σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού σε αντίστοιχη ερώτηση για το θέμα, τονίστηκε ότι η σύμβαση που είχε ... υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας «Μαρίνα Α.Ε.» και του Υπουργείου Τουρισμού έχει λυθεί αυτοδίκαια από το 2009. 

Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελλοποννήσου και Ιονίου με το υπ. Αρ. 2167/141/9-1-2013 έγγραφο του προς τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε εντός πέντε (5) ημερών την παραίτηση όλων των μελών του 9μελούς Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου για λόγους «δυσλειτουργίας» του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Μεσολογγίου. 

Επειδή, η λύση μιας σύμβασης τεκμαίρεται και υλοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή με έγγραφα που θα έπρεπε να αποσταλούν από το Υπουργείο Τουρισμού και προς τον έτερο συμβαλλόμενο (την εταιρεία «Μαρίνα Α.Ε.») αλλά και προς τους αρμόδιους φορείς (Λιμενικό Ταμείο, Δήμο κ.α.), οι οποίοι θα φροντίσουν για την υλοποίηση της λύσης της σύμβασης. 

Επειδή, όπως έχουμε πληροφορηθεί, τέτοια έγγραφα δεν έχουν αποσταλεί 

Επειδή, οι αρμόδιοι φορείς ουδέποτε ενημερώθηκαν με το δέοντα τρόπο για την υλοποίηση της αυτοδίκαιης λύσης της σύμβασης 

Επειδή, η εταιρεία «Μαρίνα Α.Ε.» συνεχίζει τις εργασίες της στο χώρο του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου και αποκομίζει κέρδη εκμεταλλευόμενη το χώρο 

Επειδή, ανησυχούμε πολύ σοβαρά (και μαζί μας όλη η πόλη του Μεσολογγίου) για το μέλλον του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου με δεδομένες τις δρομολογούμενες εξελίξεις και προθέσεις της κυβέρνησης για υπαγωγή στο ΤΑΙΠΕΔ (που ισοδυναμεί με ξεπούλημα) κάθε δημοσίου οργανισμού ή χώρου που θεωρείται «προβληματικός». 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 

1. Σε ποιους αρμόδιους υπουργούς και φορείς κοινοποίησε το υπουργείο Τουρισμού τα έγγραφα βάσει των οποίων υλοποιούνταν η λύση της σύμβασης; Σε ποιες ενέργειες προέβησαν οι αρμόδιες Αρχές για την έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας διοικητικής αποβολής; 

2. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν έγγραφα και φυσικά δεν έχουν επιδοθεί σε κανέναν αρμόδιο φορέα, και εφόσον δεν έχει κινηθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία διοικητικής αποβολής, πώς το Υπουργείο Τουρισμού ζητά επαναδημοπράτηση του έργου Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου; 

3. Η Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου να ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. της Λιμενικής Επιτροπής, του οποίου η θητεία λήγει στις 21/12/2013 είναι συμβατή με την κείμενη νομοθεσία; Ειδικότερα συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 6 του Βασιλικού Διατάγματος 19/1939 που ορίζει τις περιπτώσεις αντικατάστασης των μελών των λιμενικών επιτροπών πριν την λήξη της θητείας τους; Η απόφαση για αντικατάσταση συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων τους και αιτιολογείται στη σχετική απόφαση όπως ορίζει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας; 

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 

Παρακαλούμε όπως μας καταθέσετε τα έγγραφα με τα οποία κοινοποιήθηκε η απόφαση για αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης καθώς και τα έγγραφα με τα οποία ξεκινάει και ολοκληρώνεται η διαδικασία διοικητικής αποβολής. 

Οι ερωτώντες βουλευτές 
Τριανταφύλλου Μαρία 
Βαρεμένος Γιώργος 
Δρίτσας Θοδωρής 
Κουρουμπλής Παναγιώτης 
Κριτσωτάκης Μιχάλης 
Στρατούλης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ