Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

"Μάχη" οπισθοφυλακής από τη δημοτική αρχή Αγρινίου για το Πανεπιστήμιο!

Χρόνια τώρα γίνεται μια προσπάθεια προσωπικής και όχι μόνο πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, θωρώντας όλους τους άλλους εχθρούς της πόλης, που είχαν κριτική άποψη για την εκπαίδευση και το Πανεπιστήμιο, ενώ τώρα που η υπόθεση γύρισε «μπούμερανγκ» μας “καλεί όλους η Δημοτική Αρχή Αγρινίου σε μία προσπάθεια να κατανείμει ισομερώς την τεράστια ήττα της”. Κρίμα!!
Με την "επιστράτευση" του συνόλου των δημοτικών υπαλλήλων του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, με την παρουσία ορισμένων μελών απο τα Δ.Σ. φορέων, χωρίς ουσιαστικά να είναι παρόν τα κυβερνητικά πολιτικά κόμματα, χωρίς ουσιαστική παρουσία εκπαιδευτικών (πόσοι έκαναν στάση εργασίας;), φοιτητών και μαθητών η δημοτική αρχή προσπάθησε με τον .......
υπηρεσιακό, και κομματικό της μηχανισμό καθώς και με τους "φίλους" του Πανεπιστημίου να δώσει μια "μάχη" οπισθοφυλακής για μια υπόθεση που έχει χαθεί χρόνια πριν, με ευθύνες των ίδιων παραγόντων που τώρα "φωνασκούν" χωρίς να τους ακούει κανένας. 

Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά ότι μέσα σε ένα μήνα πρέπει να «εξορθολογίσει» τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης ουσιαστικά όμως με το σχέδιο Αθηνά διαλύει ότι απέμεινε από αυτήν. Χωρίς διάλογο, αγνοώντας ακόμα και τη θεσμική υποχρέωση σύγκλησης του Συμβουλίου Ανωτάτης Παιδείας, ως του αρμόδιου εισηγητικού οργάνου στο ΕΣΥΠ παραβλέποντας το ν. 4076/2012, άρθρο 1, παρ. 4 που έχει ήδη ψηφιστεί.
Την συγκυβέρνηση αυτή δεν υποστηρίζουν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα για την απώλεια του Πανεπιστημίου για δεύτερη φορά; Ποιος διόριζε  (ρουσφετολογικά) καθηγητές ντόπιους στην τότε οικονομική σχολή με την δικαιολογία να βοηθήσουν στην εδραίωση της σχολής στο Αγρίνιο και αυτός στη συνέχεια "αγωνίστηκε" για να πάει στη Πάτρα μαζί με τις σχολές βέβαια και η δημοτική αρχή ακόμα τους χαϊδεύει; Τον "άφαντο" Πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής, δεν τον διόρισε ο φίλος του πρώην υφυπουργός και κολλητός του Γ.Α.Π. στη θέση αυτή, ενώ κατέχουν και οι δύο έδρα (προϋπήρχε... βέβαια ο κ. Πρόεδρος και μετά πήρε τη θέση ο κ. υφυπουργό) στο Πανεπιστήμιο Πατρών; Αυτοί θα κόπτονται τώρα για μας, όταν εμείς μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας;   
Τα προβλήματα της κοινωνίας είναι άλλα και αυτό φάνηκε και από την απουσία της από την συγκέντρωση του Αγρινίου για την εκπαίδευση. Οι γονείς γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που περνάνε και την ανημποριά αφού αρκετοί φοιτητές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους διότι δεν μπορούν οικονομικά να τα βγάλουν πέρα οι γονείς τους. 
Ένα άλλο στοιχείο που λειτούργησε αρνητικά και δεν συμμετείχε ο κόσμος   ήταν ότι την προηγούμενη περίοδο ο Δήμος δεν είχε την ευαισθησία να πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες για το χαράτσι της ΔΕΗ, φόροι κ.λ.π. αν και προσκλήθηκε από τους φορείς της πόλης.
Είδαμε όμως αρκετούς επισιτιστές οικοπεδούχους-διαμερισματούχους και όλες τις συναφείς συμπαθείς τάξεις του μεταπρατικού συστήματος να "αδημονούν" για τη λεία που χάνουν! Δεν "αδημονούσαν" βέβαια  για την τύχη του εκπαιδευτικού ιδρύματος αλλά προπάντων για τους ίδιους τους πελάτες που θα χαθούν γι' αυτό γίνεται άλλωστε ο ντόρος. Δεν λέω υπάρχουν και συμπολίτες  συνειδητοποιημένοι αλλά και αυτοί που ήταν το προηγούμενο διάστημα; 
Η όλη προσπάθεια πάντως θύμιζε κάτι σαν επιθεώρηση δυνάμεων πριν τη "μάχη". Είχε όμως και τις ανάλογες συνιστώσες για να πάρει χρώμα το "ψητό"! Χρόνια τώρα γίνεται μια προσπάθεια προσωπικής και όχι μόνο πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, θωρώντας όλους τους άλλους εχθρούς της πόλης, που είχαν κριτική άποψη για την εκπαίδευση και το Πανεπιστήμιο, ενώ τώρα που γύρισε «μπούμερανγκ» μας “καλεί όλους σε μία προσπάθεια να κατανείμει ισομερώς την τεράστια ήττα”. Κρίμα!!
Δεν ξέρω σε ποιους έστειλε μήνυμα ο Δήμαρχος, ξέρω όμως ότι την προηγούμενη μέρα (δείτε εδώ) οι φοιτητές έκαναν συγκέντρωση και πορεία και τα "έχωσαν" στη δημοτική αρχή! Άσε που το τοπίο στους φοιτητές είναι συγκεχυμένο όσον αφορά τις προθέσεις τους για την Πάτρα. Μάθαμε ότι υπάρχει και συνέλευση τμήματος για απέναντι!!! 
Ας ανατρέξει στο αρχείο της η κ. Αντιδήμαρχος επί της παιδείας και ας μελετήσει    τις διαχρονικές θέσεις επιστημονικών, αυτοδιοικητικών κ.α. φορέων όταν  μιλούσαν για ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση και πως εννοούσαν το αυτόνομο Πανεπιστήμιο σε μια γεωγραφική ενότητα. 
Αγαπητοί συμπατριώτες δυστυχώς για την Αχαϊκή Αιτωλ/νία το παιχνίδι χάθηκε από τον "σύντροφο" Αγαμέμνων Κουτσόγιωργα, όταν αυτοί που σήμερα τάχα μου αγωνιούν για το εκπαιδευτικό ίδρυμα "ποιούσαν την νήσσαν"!!! Είμαστε πλέον η "Δυτική Ελλάδα" αλλά το μεγαλύτερο γεωγραφικό μας τμήμα ανήκει στην Πελοπόννησο!!!  
Οι βουλευτές του νομού Αιτω/νιας Γ. Βαρεμένος, Μ. Τριανταφύλλου και Θ. Μωραίτης έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης. Μόνο που ο κ. Θάνος τα μήνυμα  έπρεπε να το στείλε σε άλλους παραλήπτες σε αυτούς που καταργούν τις σχολές. Πότε θα αναλάβουν ορισμένοι τις ευθύνες τους; Γιατί άλλαξε την διοικούσα επιτροπή του ιδρύματος ο π. υφυπουργός αφού και αυτός αγωνιά για την εδραίωσή του στην εκλογική του περιφέρεια; Δεν ήταν και εκείνοι καθηγητές πανεπιστημίων επιστήμονες, με έντονη παρουσία στον κοινωνικό βίο δεν είχαν τεράστια εμπειρία από ανώτατα ιδρύματα; Δεν ήταν επιχειρηματίες εάν αυτό ήταν το επιδιωκόμενοι αλά πλανιέται ένα γιατί έγινε εκείνο το "πραξικόπημα" και τώρα ομφαλοσκοπούμε; 

Βόλεψαν πρόσκαιρα τους δικούς του ανθρώπους και την τοπική διαπλοκή αλλά τώρα θα ξεβολευτούν!! 

Ομιλητής στη σημερινή (χθεσινή) συγκέντρωση ήταν (όπως αναμενόταν) ο δήμαρχος Αγρινίου ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων είπε: “Με την παρουσία σας σήμερα εδώ, στην πλατεία των λαϊκών αγώνων, στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου όλοι οι διατελέσαντες Πρωθυπουργοί (δεν πιστεύουμε να νοιώθει προδομένος απο τους δικούς του ανθρώπους;) είχαν δεσμευτεί για αυτόνομο Πανεπιστήμιο Αγρινίου, στέλνουμε όλοι μαζί ένα "ηχηρό" μήνυμα προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και όσους επιβουλεύονται την αυτονομία του Πανεπιστημίου. Η κοινωνία μας απαιτεί ένα ΙΣΧΥΡΟ και ΑΥΤΟΝΟΜΟ Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.
Υ.Γ. Το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" μάθαμε σήμερα το πρωί από το υπουργείο παιδείας είναι έτοιμο και δοθεί στη μορφωτική επιτροπή της βουλής για τυπικό έλεγχο και άμεσα θα εκδοθούν οι αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις, όπως για τις καρτέλες των πανελλαδικών, τις μεταγραφές φοιτητών με τα νέα κριτήρια κ.λ.π. αφού έλαβε το μήνυμα από το Αγρίνιο..... 
Δείτε φωτο και video απο το εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ