Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αμετακίνητοι οι αγρότες

 Παρατεταγμένα βρίσκονται δεκάδες τρακτέρ μπροστά από το μπλόκο που έστησαν οι άνδρες της Αστυνομίας, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από τον κόμβο της Νίκαιας, ενώ στις έντεκα το πρωί περιμένουν ενισχύσεις από τους παραγωγούς της Θεσσαλίας, προκειμένου να βρίσκονται στο σημείο και να ενισχύσουν με την παρουσία τους και με τα τρακτέρ τους την προσπάθεια να.......
φτάσουν στον αρχικό προορισμό τους. Οι αγρότες θα συσκεφθούν και πάλι σήμερα για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.


Χθες το μεσημέρι και ενώ οι αγρότες της Θεσσαλίας κατευθύνονταν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, συνάντησαν κλούβες της Αστυνομίας οι οποίες τους είχαν φράξει το δρόμο στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Αθηνών, λίγα μέτρα πριν την Π.Α.Θ.Ε. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πέντε διμοιριών των ΜΑΤ και εισαγγελέα. Τελικά, οι αρχές δεν κάμφθηκαν και δεν επιτράπηκε η έξοδος των αγροτικών μηχανημάτων στην Π.Α.Θ.Ε., όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός των αγροτών. 



Στο μεταξύ, εκπρόσωποι των αγροτών ξεκίνησαν χθες τις επαφές τους με πολιτικούς αρχηγούς και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε μετά την συνάντηση: «Η δέσμευση, όχι η υπόσχεση, είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις». Οι αγρότες έχουν επισημάνει πως από την έκβαση που θα έχουν οι συνομιλίες τους με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα εξαρτηθεί και η μορφή των κινητοποιήσεών τους. 



Ο δίαυλος επικοινωνίας πάντως με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ανοικτός, μετά και τα όσα δήλωσε ο υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης: «Αν δουλέψουμε όλοι, και οι αγρότες και όλοι μας μαζί, τότε θα πάνε τα πράγματα καλύτερα και ίσως μπορέσουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Με το να κλείσουμε τους δρόμους και να παγώσουν όλα, δεν θα ανεβάσουμε την οικονομική δυνατότητα. Την παραγωγή θα την μειώσουν και θα κάνουμε τις καταστάσεις δυσκολότερες», ανέφερε. Τα κύρια αιτήματα των αγροτών αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, τον ΦΠΑ και το φορολογικό.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις



Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι μέχρι τη 1.45 το μεσημέρι, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης), λόγω της συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:



- Προς Θεσσαλονίκη: όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας, αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται στον κόμβο του Πλατυκάμπου.



- Προς Αθήνα: όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα - Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ