Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι με το υπ’ αρ. πρωτ. 1883/Δ2 - 7/1/13 έγγραφο του Υπουργείου, αντί της κάλυψης του εβδομαδιαίου ελλείμματος των 568 ωρών διδασκαλίας στα μουσικά μαθήματα του Σχολείου μας, διατίθενται – με βάση την «ασκούμενη συσταλτική οικονομική πολιτική, λόγω της οικονομικής κρίσης» - μόλις 30 (τριάντα) ώρες / εβδομάδα για την πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού μουσικών ειδικοτήτων!
Είναι προφανές ότι η απόφασή σας αυτή οδηγεί νομοτελειακά στην υποβάθμιση της λειτουργίας του Σχολείου μας σε ό,τι έχει σχέση με την διδασκαλία των...... μουσικών μαθημάτων, δεδομένου ότι είναι πρακτικά αδύνατη η διδασκαλία του ατομικού μαθήματος μουσικού οργάνου σε μια πολυμελή ομάδα μαθητών.

Είμαστε βέβαιοι πως συμμερίζεστε την πίστη μας ότι η απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων, τα οποία είναι σχολεία με ιδιομορφίες και ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους, είναι σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η πατρίδα μας, επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Τα Μουσικά Σχολεία από τη φύση τους συνδυάζουν και προάγουν τόσο την παιδεία όσο και τον πολιτισμό. Αποτελούν, σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους μοναδικούς δημόσιους φορείς ανάδειξης, διαφύλαξης και διάδοσης ό,τι πιο αξιόλογου και ποιοτικού έχει να επιδείξει η βυζαντινή, δημοτική και σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία, κόντρα στην ισοπεδωτική κουλτούρα της παγκοσμιοποίησης.

Όμως αντί της ενίσχυσης του ρόλου τους με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους σε μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με την ολοκλήρωση των αναλυτικών προγραμμάτων μουσικών μαθημάτων και τη δωρεάν εξασφάλιση όλης της αναγκαίας υποδομής (μουσικά όργανα, βιβλία κλπ), διαπιστώνουμε ότι με τις αποφάσεις σας οδηγείτε τα Μουσικά Σχολεία στην απαξίωση, τη συρρίκνωση και τη de facto κατάργησή τους. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις είναι ακατανόητες, εκτός αν εξακολουθείτε να εμμένετε σε παλαιότερη δημόσια δήλωσή σας πως τα συγκεκριμένα σχολεία δεν ανήκουν στην άμεση προτεραιότητα σας!!!

Όμως πιστεύουμε ακράδαντα πως η επένδυση στην παιδεία, στον πολιτισμό και εν τέλει στο μέλλον των νέων της πατρίδας μας, αποτελεί την καλύτερη διέξοδο από την κρίση.

Επικαλούμενοι και την ιδιότητά σας ως ακαδημαϊκού δασκάλου, σας καλούμε να εκπληρώσετε, έστω και στα μέσα πλέον της σχολικής χρονιάς, την υποχρέωση σας για πλήρη κάλυψη των υπαρχόντων κενών ωρών διδασκαλίας μουσικών μαθημάτων, τόσο στο σχολείο μας όσο και στα υπόλοιπα Μουσικά Σχολεία, εγκρίνοντας την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ