Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Το πολιτικό σύστημα τελειώνει. Θα επιτρέψεις Αντώνη να το διαδεχτούν τα ανδρείκελα των πολυεθνικών;

Από το http://olympia.gr/
“Εξοργισμένος με Άποψη”
 
Τι μας είπε ο κύριος Παπαδήμος; Ότι “όσο έχω την εμπιστοσύνη σας, είμαι εδώ”. Εάν προσθέσετε το πρόγραμμα που εκφώνησε το οποίο μόνο τριμήνου δεν ήταν, σημαίνει πως ο κύριος Παπαδήμος ήρθε για να μείνει. Ή να εκβιάσει την πτώση του από τον Αντώνη Σαμαρά, αυτό εννοούσε λέγοντας “την εμπιστοσύνη σας”. Κοινώς, εάν ο Σαμαράς απαιτήσει την υλοποίηση της συμφωνίας των πρόωρων εκλογων, θα αρχίσει ένας νέος κύκλος τρομολαγνείας, όπου ο Σαμαράς θα εμφανίζεται ως ο βρυκόλακας και ο καταστροφέας που θέλει να ρίξει την λαοπρόβλητη κυβέρνηση και να οδηγήσει την χώρα στην …καταστροφή.
Εξ ου και οι δημοσκοπήσεις που καθιστούν μία διορισμένη κυβέρνηση ως λαοπρόβλητη με ποσοστά κόκκινων Χμερ.
Αντώνη, σε είχαμε προειδοποιήσει. Το “κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα”, αφού διέφθειρε το πολιτικό σύστημα, τώρα θέλει να το ξεφορτωθεί για να εγκαθιδρύσει απ’ ευθείας αντιπροσώπους.
Τι συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις; Εμφανίζονται οι “φύλαρχοι” που επιθυμούν να πλασσαριστούν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων για να διασωθούν από τους καταρρέοντες κομματικούς σχηματισμούς. Τι έχουμε λοιπόν στη ΝΔ;
Έναν Αβραμόπουλο που παραιτήθηκε για να πάρει θέση. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ακόμα και το ΒΗΜΑ.
Έχουμε τα “σταγονίδια”, τον “τέως” που παίζει και στο δεύτερο μέτωπο, παρέα ....
 με τους πρόθυμους συζητητές όπως εμφανίστηκαν, τον Κυριάκο, τον Μίλτο, τον “Rotchild is my business and business is good” Δένδια και τον έμπορο του Καραμανλισμού που παρουσιάστηκαν ήδη ως οι πρόθυμοι της εισαγωγής και διατήρησης Παπαδήμου.
Έχουμε το άλλο μέτωπο, του Χατζηγάκη και τον Αρούλη του Σουφλιά, βλέπε Μπόμπολας. Να θυμηθούμε την Αττική οδό που λήγει τον Μάρτιο; Ποιόν θα προτιμούσε λες ο “Βασικός”; Εσένα Αντώνη ή τον Παπαδήμο με τον θίασο για να διαπραγματευθεί;
Στο ΠΑΣΟΚ οι φυλές φάνηκαν νωρίς και πάντα συντεταγμένες. Ο λόγος; Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη καταρρεύσει. Όχι απαραίτητα επειδή τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος αλλα κυρίως γιατί ψόφησε η αγελάδα που απομυζούσαν. Το ΠΑΣΟΚ στήθηκε πάνω σε ένα κράτος, ειδικά από τον Σημίτη και μετά, με σκοπό να το αρμέξει. Τα κατάφερε, αλλά το κράτος πέθανε. Άρα; Μαζεύονται οι φύλαρχοι για να διασωθούν εισηγμένοι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ποιοί;
Διαμαντοπούλου, Ραγκουσης, Λοβερδος. Αίνιγμα το τι θα κάνει ο Χρυσοχοΐδης.
Ο δε μέγας Καρατζαφέρης, πλασσαρίστηκε σε Μπόμπολα και εφοπλιστές μέσω των αντίστοιχων υπουργείων.
Το πολιτικό σύστημα τελείωσε λοιπόν και φτιάχνουν την διάδοχη κατάσταση. Το μόνο εμπόδιο είσαι εσύ, γι’ αυτό και μεταχειρίστηκαν κάθε δυνατό τρόπο για να σε εμπλέξουν.
Και όμως Αντώνη Σαμαρά, μπορείς να είσαι ο κυρίαρχος των πραγματων σε μία περίοδο που θυμίζει την εποχή των ανακτόρων και της αποστασίας. Αφού θέλουν να τελειώσουν το πολιτικό σύστημα για να επιβάλλουν ανδρείκελα σε έναν κόσμο που καταρρέει, το πρώτο βήμα είναι αυτό που έκανες χθες. Να χτυπήσεις τα ανδρείκελα.
Θα σκούξουν, θα απειλήσουν, θα διαβάλλουν, αλλά στο τέλος νικητής θα είσαι εσύ. Γιατί ο λαός ξύπνησε και δεν τρώει κουτόχορτο. Όταν σε δει με διάθεση πραγματικής σύγκρουσης, να είσαι σίγουρος πως θα την τιμήσει και θα κάνει θυσίες με την καρδιά του.
Άλλωστε στα είχαμε πει έγκαιρα για το παιχνιδάκι που έστηναν και τώρα το βρίσκεις μπροστά σου. Είναι όμως στο χέρι σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ