Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο Παπακωνσταντίνου ανέβηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Καστρί και υπέβαλλε την παραίτησή του.

O Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέβηκε τη Κυριακή το μεσημέρι στο Καστρί και υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Ο Παπανδρέου του ζήτησε να το ξανασκεφθεί, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε ακόμη πιο εκρηκτικό πρόβλημα στη σχέση με την Τρόικα, η οποία δοκιμάζεται άγρια εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υπέγραψε στο Μνημόνιο.
-Αν φύγεις τώρα είναι πιθανόν να μην πάρουμε ούτε τη 3η δόση και θα αναγκασθώ να οδηγήσω τη χώρα στη χρεοκοπία, χωρίς να έχουμε προλάβει να προετοιμασθούμε επικοινωνιακά…, ηταν η θέση του πρωθυπουργού.
Ο Παπακωνσταντίνου διαισθανόμενος ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι ...
και οι πέτρες με τις διαρκείς αυτοδιαψεύσεις του (κα Τρέμη, δεν θ αυξήσουμε τον Φ.Π.Α), αλλά και την καυτή ανάσα του Λουκά Παπαδήμου, στον οποίο ο πρωθυπουργός έχει αναθέσει την ευθύνη να χρεοκοπήσουμε γλυκά κι όσο πιο ανώδυνα γίνεται-αποφάσισε να τα βροντήξει.
Η χώρα πληρώνει πολύ ακριβά τις κυβερνητικές επιλογές του πρώτου εξαμήνου αλλά και την επιλογή του Παπανδρέου να πειραματισθεί στο υπουργείο Οικονομικών, καίγοντας παράλληλα ένα ικανό στέλεχος όπως είναι ο Παπακωνσταντίνου.
Η Οικονομία δεν είναι υπουργείο Πολιτισμού (παρότι κι από δω φούνταρε ο Ζαχόπουλος) για να τοποθετήσεις τον κολλητό σου χωρίς ολέθριες συνέπειες για τη χώρα.
Ο Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να είναι ένας εξαίρετος υπουργός Παιδείας για παράδειγμα η ένας αποτελεσματικός υπουργός Ανάπτυξης.
Για το Οικονομικών είναι σαν να οδηγεί Φερράρι χωρίς δίπλωμα.
Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα, ο Παπακωνσταντίνου κινδυνεύει να καταγραφεί στην ελληνική Ιστορία, σαν ο υπουργός Οικονομικών που χρεοκόπησε τη χώρα.
Η χρεοκοπία είναι προδιαγεγραμμένη και στο χέρι του πρωθυπουργού είναι αν θα μας χρεοκοπήσει με καπετάνιο τον Παπαδήμο η τον «παραιτημένο» Παπακωνσταντίνου.
Μπορεί αν θέλει να βάλει και την Άννα Νταλάρα στο Οικονομικών. 
Γιατί όχι… Κουρδιστό Πορτοκάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ