Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Που είναι τα αποχετευτικά έργα στο Αγρίνιο;

Μετά την όντως δυνατή και συνηθισμένη για τη περιοχή μας βροχή που έπεσε το βράδυ και σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι το αποχετευτικό "σύστημα"  είναι λάθος σχεδιασμένο, πρόχειρο, απαρχαιωμένο και αναποτελεσματικό σε σχέση με το υψηλό ποσοστό βροχοπτώσεων στη περιοχή μας με αποτέλεσμα εκτός ότι δεν είναι λειτουργικό, όλα τα φερτά νερά να καταλήγουν στον βιολογικό ο οποίος αδυνατεί να επεξεργαστεί όλο αυτό τον όγκο του νερού και τα οποία καταλήγουν τελικά ως λυματολάσπη στη Λυσιμαχεία.
Σήμερα το πρωί είδαμε ότι τα φρεάτια ήταν παντελώς ακαθάριστα και είχαν βουλώσει με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν τα πάντα . Στην βιβλιοθήκη είχε δημιουργηθεί ένας τεράστιος πίδακας  10 μέτρων τουλάχιστο 3 ιντσών. Στην οδό Καζαντζάκη πρώην Διαμαντή από τα σκαλοπάτια του πάρκου που θα… αναπλαστεί έβγαινε ένα ποτάμι και κινδυνέψανε να περάσουμε (φωτο).
Το απόγευμα τα συνεργία του Δήμου αντλούσαν τα νερά στη πλατεία Δημάδη από το δημοτικό πάρκιν που είχε πλημμυρίσει στη πλευρά της δημοτικής αγοράς! 
Οι κίνδυνοι της δημόσιας υγιεινής και των περιουσιών είναι πολλοί κάτι που μάλλον δεν ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή, όπως φαίνεται.  Δεν έγινε μάθημα το περσινό ντελίριο που «πνίγηκαν» καταστήματα μέχρι τη κ. πλατεία…
Ζητήματα που έχουν επισημανθεί από πολλές πλευρές.
Τουλάχιστο ρε παιδιά... δε ρωτάγατε τον Τραπεζιώτη πως κατάφερε και εξασφάλιση την χρηματοδότηση για την αποχέτευση στο δήμο Θεστιέων για να μπορέσει και το Αγρίνιο να φύγει από το Παντωραϊκό σύστημα του προ-προηγούμενου αιώνα;
Αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ