Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΕ–ΟΤΑ – ΥΠΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κλειστοί οι δήμοι το σαββατοκύριακο λένε οι συνδικαλιστές.

Ποινικές ευθύνες για όποιον δεν εργαστεί, απαντά το υπουργείο.

Το πρώτο crash test στη μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων και του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο με πεδίο τους δήμους όλους της χώρας και φόντο τις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.
Παρά τη δικαστική απόφαση που έκρινε την αποχή από την εργασία την οποία αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ παράνομη*, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δημοτικών υπαλλήλων επιμένουν στη απεργιακή κινητοποίηση και τονίζουν ότι τα μηνύματα απ’ όλη τη χώρα είναι ότι θα παραμείνουν κλειστοί ή θα υπολειτουργούν όλοι οι μεγάλοι δήμοι. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Περιστέρι, Νέα Ιωνία κλπ.
Προσθέτουν δε ότι σε όλους τους δήμους θα υπάρχει έντονη παρουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων, οι οποίοι θα επιχειρούν να πείσουν του συναδέλφους τους που επιθυμούν να εργαστούν γιατί δεν πρέπει να το κάνουν. Τονίζουν πάντως ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δημαρχείων και σε άλλες ενέργειες που θα παρεμποδίζουν όσους θέλουν να εργαστούν.
ΥΠΕΣ: Πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες Στην άλλη πλευρά το υπουργείο Εσωτερικών μετά την απόφαση των εργαζομένων να μην υπακούσουν στην απόφαση της Δικαιοσύνης σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του.
Είναι ενδεικτικό ότι το απόγευμα της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ να μην υπακούσει στην απόφαση της Δικαιοσύνης «πρωτοφανή» (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8520) και στη συνέχεια με εγκύκλιο του κάνει λόγο για πειθαρχικές και ποινικές συνέπειες των υπάλληλων που θα απέχουν (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8521).
Να σημειωθεί ότι η σημερινή και η αυριανή αποχή των δημοτικών υπαλλήλων σημαίνει ότι κάποιοι υποψήφιοι που δεν πρόλαβαν μέχρι την Παρασκευή, είναι πιθανόν να μην μπορέσουν να εκδώσουν πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μεταδημότευσης και ως εκ τούτου να μην καταφέρουν τελικώς να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους στο Πρωτοδικείο μέχρι τη Κυριακή 17 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ